Отидете към основна версия

3 821 4

Еди Хърн попари надеждите на боксовите фенове у нас

  • еди хърн-
  • джоузеф паркър-
  • кубрат пулев

Мениджърът на Джоузеф Парк изреди много боксьори, срещу които може да се изпревари довереникът му, но Кубрат Пулев не бе един от тях

Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Един от най-влиятелните боксови мениджъри в света в момента – Еди Хърн, отписа възможността Кубрат Пулев да се изправи срещу Джоузеф Паркър. Бившият световен шампион на WBO в тежка категория сам призна пред bTV, че се водят разговори в тази посока и няма нищо против срещата дори да се проведе в София.

След победата на Паркър над Дерек Чисора в събота вечер в Манчестър обаче, ситуацията може да придобие и друг развой. Хърн е категоричен, че новозеландецът трябва да се насочи към мач, който да го изкачи до претендентско място №1 в класациите на някои от поясите.

„В момента Джоузеф се намира в страхотна позиция. Може да получи елиминационен мач за IBF с Хъргович. Друга опция пред него е Анди Руис, както и Уайлдър или пък Ортис. Паркър се намира точно в този списък. Трябва му победа над някое от тези момчета, за да атакува отново световния връх“, заяви Еди Хърн след галавечерта в Манчестър, цитиран от boec.bg.

Мениджърът дори вярва, че Паркър може да проведе двубой с Дилиън Уайт. По думите му обаче, такъв мач ще се осъществи само ако британецът спечели титлата на WBC срещу Тайсън Фюри.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини