18 Декември, 2021 23:39 5 190 2

Сърцето на Чисора му спести нокаута, но Паркър опази интерконтиненталната си титла

  • джоузеф паркър-
  • дерек чисора

Британецът падна в нокдаун в цели 3 рунда, но все пак остана на крака

Сърцето на Чисора  му спести нокаута, но Паркър опази интерконтиненталната си титла - 1
Снимка: БГНЕС

Джоузеф Паркър опази интерконтиненталната си титла на WBO, след като срази по категоричен начин Дерек Чисора, пращайки го на три пъти в нокдаун пред манчестърската публика.

В началото на мача видяхме истинска доминация от новозеландеца, но тъкмо, когато мислехме, че британецът ще остане на земята, той намираше сили в сърцете си, за да се изправи отново и отново.

Темпото на мача падна осезаемо в шампионските рундове, но все пак станахме свидетели на удивителни размени, в които трудно можеше да се избере победител.

В крайна сметка съдиите отсъдиха правилно, макар и не с толкова убедителна разлика, колкото ние отчетохме, за да вдигнат ръката единодушно на Джоузеф Паркър.

Тук може да проследите битката рунд по рунд:

1 рунд

Началото на реванша не беше толкова динамично, колкото при първия мач. Двамата сякаш проучваха новите стратегии на съперника, но няколко силови удара на Паркър сякаш му спечелиха рунда.

2 рунд

Разузнаването приключи на мига и двамата влязоха в страхотни размени, като първоначално Чисора изглеждаше по-опасеният боксьор, но в края на рунда беше спасен от гонга, когато получи няколко леви крошета и десни ъпъркъти. Рунда отново бихме го дали на новозеландеца.

3 рунд

Джоузеф Паркър категорично си заслужи третия рунд, като отново трябва да се сърди на въжетата, задето задържаха британеца на крака.

4 рунд

Темпото падна доста в четвъртата част, но едно избухване 60 секунди преди края прати Чисора в нокдаун. След това той избра да застане в защитна поза в ъгъла и да очаква атаката на съперника, а в последните секунди едва не върна точката, но гонгът се намеси, за да спре боя навреме.

5 рунд

Дойде време и за първия рунд в актива на Дерек Чисора, макар на няколко пъти да разклати противника си с удари в областта на пояса, играейки си на ръба на правилата. И все пак британецът бе по-добрият в тази част.

6 рунд

Двамата изглежда си взеха почивка през този рунд, защото го прекараха глава в глава, като основно пробваха ъпъркъти, които рядко намираха брадичката и почти винаги се спираха в лактите и ръкавиците на съперника. Това е и може би най-трудният рунд за отсъждане, но ние бихме го дали на Чисора.

7 рунд

Сценарият от 4 рунд се повтори, като отново Дерек изпадна в нокдаун, но в последните секунди вкара няколко точни крошета, които разклатиха Джоузеф, но все пак това не бе достатъчно, за да върне загубените две точки от рунда.

8 рунд

Станахме свидетели на трети нокдаун в пасива на Дерек Чисора, но този път той дойде в последните секунди и нямаше време за отговор от негова страна.

9 рунд

Съдията едва не спря мача при поредната наказателна акция на Паркър в началото на рунда, но тъкмо тогава Чисора изпълни една от класическите си куки. После се хвърли насляпо и имаше успех в ударите си от дистанция, за да покаже на противника, че няма намерение да се дава без битка.

10 рунд

Тук вече умората започна да си личи прекалено много у двамата бойци. Новозеландецът изглежда е напълно наясно, че печели мача и оттук насетне ще гледа да се опази от тежките удари на британеца, но без да остава прекалено пасиве. Рундът е в полза на Чисора.

11 рунд

Единайстият рунд заприлича повече на танц, отколкото на бой. Двамата прекараха повече време в клинч, отколкото в бой, но все пак крошетата и ъпъркътите на Дерек Чисора влизаха по-често и той заслужи и този рунд.

12 рунд

Стратегията на Джоузеф Паркър сработи и той изтощи Дерек Чисора в първата минута, а след това се опита да вдигне темпото, за да изцеди и последната капчица живот от британеца. Той обаче остана на крака и не се предаде до последния гонг. Този рунд отново трябва да е в актива на новозеландеца.

В нашата карта Паркър има 117 точки, а Чисора трябва да е само със 110. Официалните резултати обаче показват, че реферите отсъдиха 115:110, 115:111 и 114:112.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    8 2 Отговор
    A нашият смок Пульо,нема ли са бие?🤡🐵🤡
  • 2 Като ги

    3 0 Отговор
    Грабне нашия лъв ще се свият като мишки. УДРИ Бакьо!