Отидете към основна версия

4 529 10

Рекордна подкрепа за Димитър Бербатов преди втория му опит, да оглави БФС

  • димитър бербатов-
  • бфс-
  • борислав михайлов

Той официално обяви начало на предизборната си кампания

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов отново официално влиза в надпреварата за президентския пост в Българския футболен съюз, след като стана ясно, че рекорден брой клубове искат да го издигнат за поста.

Той и екипът му дадоха пресконференция днес, от която стана ясно, че около 50 клуба са предявили желание, за да го провъзгласят за основния претендент за поста.

Учудващото е, че клубовете продължават да се натискат за контра декларации. Продължава да има такъв натиск. От тази сутрин е и най-пресният пример - от Шумен. Имало е дори изнудване“, обяви още Бербатов по повод информацията, от настоящото ръководство на Съюза се опитват да принудят клубовете да се откажат от свикването на изборен конгрес на 18 март.

Рекордьорът по голове за националния отбор призова и за някои промени в изборните правила, като той иска всеки делегат да има правото да изкаже мнение от трибуната, а преброителите да вършат работата си открито пред очите на застъпници.

Една от ключовите промени, касаещи медийното отразяване, включва правото на журналистите да присъстват на конгреса и да се сложи край на практиката да бъдат изолирани в стая с телевизор без звук.

Бербатов призова всички кандидат-президента да обявят официално, че се включват в борбата, а, ако това стори и Борислав Михайлов, той трябва да излезе в отпуск, за да не използва финансовия и апаратен ресурс на БФС в своя полза.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 38 гласа.

Свързани новини