Last news in Fakti

3 Февруари, 2022 10:08 2 319 2

Президент обвини БФС в изнудване, директор на футболната централа отвърна на обвиненията

  • борислав попов-
  • бфс-
  • димитър бербатов-
  • панайотис папас-
  • олимпия шумен

Панайотис Папас твърди, че е бил заплашван със създаване на проблеми (отнемане на лиценз), ако не отмени пълномощното към адвокатите, обслужващи екипа на Димитър Бербатов

Президент обвини БФС в изнудване, директор на футболната централа отвърна на обвиненията - 1
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов коментира скандала около подкрепилия Димитър Бербатов клуб Олимпия (Шумен). По-рано днес президентът на женския футболен клуб Панайотис Папас сигнализира, че е бил изнудван от БФС, след като е станало ясно, че е сред клубовете, подписали декларация конгресът на 18 март да бъде изборен.

Той твърди, че е бил заплашван със създаване на проблеми (отнемане на лиценз), ако не отмени пълномощното към адвокатите, обслужващи екипа на Димитър Бербатов.

Попов обаче отрече тези информации, като заяви, че Олимпия (Шумен) е женски футболен клуб и не е получавал лиценз, тъй като такъв получават само професионалните клубове. Тоест няма как да му бъде отнет лиценза, след като той го няма.

“Футболният клуб Олимпия (Шумен) се състезава в Държавното първенство по женски футбол. Тези клубове не получават лиценз. Лиценз получават само професионалните клубове, няма как да се отнеме лиценз на такъв клуб, след като той го няма.

Няма как да се оказва натиск. Това са суверенни сдружения или юридически лица, за да могат да бъдат уговаряни или да бъдат натискани, в кавички, по някакъв начин. Лично аз бях викан в прокуратурата за оказван натиск. Проверката приключи, така че нямам какво повече да кажа”, заяви Попов пред bTV.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставки в БФС

    10 1 Отговор
    Оставка на тия самодоволни ненаяли се некадърници!
    Поповци, Кучевци, Гелове, Фурни всички вън от Българския футбол.
    Докарахте футбола ни до абсолютното дъно
  • 2 Шах Мат

    1 7 Отговор
    От една страна Перуката съсипа футбола , от друга Отказалия да играе за БГ Манекен - лъже и маже да добара кокала !
    Е Фактите са си Факти ! Как да отнемеш Лиценз на клуб който НЯМА Лиценз ?
    Като лъжат поне да бяха проверили !