Отидете към основна версия

2 099 2

Легенда хвърли оставка след голям скандал с жени, разтърсил Аякс

  • марк овермарс-
  • аякс-
  • скандал-
  • футбол

Служителки се жалвали на управата за получени съобщения от Овермарс с неподходящо съдържание

Снимка: БГНЕС

Легендарният нидерландски футболист Марк Овермарс се озова в центъра на скандал, който разтърси Аякс тези дни. Екшънът доведе до незабавната оставка на 48-годишния бивш национал на „лалетата“ като спортен директор на Аякс.

Днес грандът от Амстердам изненадващо обяви, че Овермарс напуска поста си, след като в последните дни е провел разговори с Надзорния съвет на клуба и с изпълнителния директор Едвин ван дер Сар.

Оказва се, че причината за решението на бившия играч на Аякс, Арсенал и Барселона е свързано с оплакването на редица служителки на клуба. Те се жалвали на управата за получени съобщения от Овермарс с неподходящо съдържание.

„През миналата седмица се сблъсках се доклади за моето поведение и как това се е отразило на останалите служители в клуба. За съжаление аз не осъзнавах, че съм преминал определени граници, но това ми се изясни в последните дни. Извинявам се. Определено, за човек с моята позиция, това е недопустимо поведение. Сега го разбирам, но е прекалено късно. Не виждам друг изход, освен да напусна Аякс“, заяви Овермарс в официално съобщение.

Бившият национал на Нидерландия беше спортен директор на Аякс от 2012 г. и наскоро продължи договора си с клуба до лятото на 2026 г. Като футболист на гранда от Амстердам той има над 130 мача за периода 1992-97 г., в който печели три шампионски титли, националната купа и Шампионската лига. След това премина в Арсенал, където спечели дубъл.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини