Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 13:42 2 047 2

Легенда хвърли оставка след голям скандал с жени, разтърсил Аякс

  • марк овермарс-
  • аякс-
  • скандал-
  • футбол

Служителки се жалвали на управата за получени съобщения от Овермарс с неподходящо съдържание

Легенда хвърли оставка след голям скандал с жени, разтърсил Аякс - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният нидерландски футболист Марк Овермарс се озова в центъра на скандал, който разтърси Аякс тези дни. Екшънът доведе до незабавната оставка на 48-годишния бивш национал на „лалетата“ като спортен директор на Аякс.

Днес грандът от Амстердам изненадващо обяви, че Овермарс напуска поста си, след като в последните дни е провел разговори с Надзорния съвет на клуба и с изпълнителния директор Едвин ван дер Сар.

Оказва се, че причината за решението на бившия играч на Аякс, Арсенал и Барселона е свързано с оплакването на редица служителки на клуба. Те се жалвали на управата за получени съобщения от Овермарс с неподходящо съдържание.

„През миналата седмица се сблъсках се доклади за моето поведение и как това се е отразило на останалите служители в клуба. За съжаление аз не осъзнавах, че съм преминал определени граници, но това ми се изясни в последните дни. Извинявам се. Определено, за човек с моята позиция, това е недопустимо поведение. Сега го разбирам, но е прекалено късно. Не виждам друг изход, освен да напусна Аякс“, заяви Овермарс в официално съобщение.

Бившият национал на Нидерландия беше спортен директор на Аякс от 2012 г. и наскоро продължи договора си с клуба до лятото на 2026 г. Като футболист на гранда от Амстердам той има над 130 мача за периода 1992-97 г., в който печели три шампионски титли, националната купа и Шампионската лига. След това премина в Арсенал, където спечели дубъл.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонговец

    8 0 Отговор
    Ма всички ли са бременни?
  • 2 Любопитко

    0 0 Отговор
    Не ми се мисли какво щеше да е, ако "съобщенията с неподходящо съдържание" ги бяха получили мъже...Първо -дали щеше да им стиска да се жалват, второ - ако все пак се жалват - кой ще изхвърчи (той или те, след като бъдат дамгосани, че са "хомофоби"...)?