Отидете към основна версия

6 331 24

Президентът на МОК е шокиран от отношение към Валиева от собствения ѝ отбор

  • камила валиева-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022-
  • томас бах-
  • етери тутберидзе

Томас Бах е забелязал нещо смущаващо по време на финалите във волната програма

Снимка: БГНЕС

15-годишната фигуристка Камила Валиева се превърна във водеща тема на тазгодишното издание на Олимпийските игри, но за съжаление по грешните причини. Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах дори се изказа по този повод, споделяйки, че е забелязал нещо смущаващо от лагера на младата рускиня.

Докато гледах как тя беше приета от най-близкото ѝ обкръжение, ме побиха тръпки“, каза Бах по време на официална пресконференция след финала на волната програма във фигурното пързаляне.

Той е обърнал внимание на реакцията от треньора Етери Тутберидзе, която се скара на няколко пъти на Валиева, за дето е допуснала няколко грешки в съчетанието си, които я поставиха на 4 място в крайното класиране.

Опасенията на Бах са се потвърдили и при сребърния медал на Александра Трусова, която демонстрира огромно напрежение върху плещите си след представянето, докато се прибираше от леда към селекционерката.

Припомняме, че в същото време МОК обяви, че няма да организира церемония по награждаването, ако на подиума се класира Камила Валиева, с оглед допинг скандала около нея. Това постави под въпрос, както почтеността на организаторите, така и спортсменството, защото през цялото състезание бе видимо, че талантливата рускиня превъзхожда всичките си конкурентки на леда.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.

Свързани новини