18 Февруари, 2022 22:00 7 191 17

Скандал на Олимпиадата променя правилата във фигурното пързаляне

  • камила валиева-
  • олимпийски игри-
  • олимпиада-
  • пекин 2022

Президентът на МОК Томас Бах пък заяви на брифинг, че е притеснен от сълзите и поведението на Камила Валиева (15 г.)  и Александра Трусова (17 г.) на олимпийския турнир по фигурно пързаляне

Скандал на Олимпиадата променя правилата във фигурното пързаляне - 1
Снимка: БГНЕС

Скандалът с рускинята Камила Валиева на Олимпиадата ще е в основата на вдигането на минималната възраст на състезателите във фигурното пързаляне. Това признаха от Международната федерация по фигурно пързаляне (ИСУ) в петък, като предложението ще бъде обсъдено на предстоящия конгрес през месец юни.

"Международната федерация потвърждава, че Съветът реши да запише предложение, с което да се вдигне минималната възраст на 17 години за всички дисциплини на фигурното пързаляне", написаха от федерацията.

Въпреки че това предложение не е пряко свързано със случая на 15-годишната Валиева, която даде положителен тест за забранени медикаменти през декември, но бе допусната до състезанието и завърши на четвърто място индивидуално на Олимпиадата, то мярката със сигурност е отзвук от този скандал.

"Пълният текст на предложението ще бъде публикуван на 30 април. За да бъде приет, се изисква мнозинство от 2/3 от членовете на федерацията", уточняват от ИСУ. Конгресът ще се проведе от 6 до 10 юни в Пукет, Тайланд. Съветът на ИСУ е съставен от 13 члена, а президентът му - нидерландецът Ян Дийкема, е начело на ръководния орган на международната централа.

В момента минималната възраст за състезателите в спорта е 15 години. От Международния олимпийски комитет също заявиха, че "приемат позитивно" решението на ИСУ. 25-годишната американска състезателка Марая Бел заяви, че е "абсолютно" за вдигането на възрастта в спорта. "Това ще помогне на кънкьорките да работят за по-продължителен период", смята швейцарката Алексия Паганини.

Президентът на МОК Томас Бах пък заяви на брифинг, че е притеснен от сълзите и поведението на Камила Валиева (15 г.) и Александра Трусова (17 г.) на олимпийския турнир по фигурно пързаляне. Той призна, че има опасенията и недоверие към антуража около младите фигуристи.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук и Гек

    31 3 Отговор
    Извинявайте, но представителките на много държави от бившите съветски републики и Европа бяха с руски имена!
  • 2 На дълго

    7 8 Отговор
    Кой е Бах,кой уби Товен, това аз незнам!
  • 3 Стъпи САН

    29 5 Отговор
    Аз предлагам да вдигнем цифрите на всички спортове! Искам да гледам художествена гимнастика в категория 90+ килограма и да ползват топка за боулинг ))) Искам да увеличат размера на щеките и да гледаме състезание на кокили при ските, искам да увеличат размера на тепиха и татамито - тогава ще гледаме лека атлетика при сумото, джудото, борбата и т.н., искам да увеличат дистанцията при гребците - 5-10-20км. не е никак зле, А В КАНУ-КАЯКА Е ИМАЛО ЛОДКИ "СЕДМОРКИ"!!!
  • 4 КАМИЛА,

    14 8 Отговор
    ОСТАВИ ПЪРЗАЛЯНЕТО ОТИДИ В ОТБОРА ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ ТАМ Е КУПОНА☝А НА ЗДРАВЕ

    Коментиран от #5

  • 5 Серена Уйлямс

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "КАМИЛА,":

    Не само там и аз правя купони

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 fg12

    26 5 Отговор
    тоя шеф на мок какво очаква, само роботи без сълзи, които да спават правила и да маршируват
    всякакво мокове и комисии да се закриват, аман от ненужни бездушни заплаткаджии, изпълнители на поръчки

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Решето

    2 18 Отговор
    АНТИРУСИЯЯЯ! БРАВОО!
  • 10 Умен е

    27 4 Отговор
    Давайте да закрием този спорт там само рускини печелят Почват спортен риболов Дори и фашисктите спец ченгета не могат да ги дисквалифицират Имат цял отбор от подготвени таланти Сьстезателката на САЩ с нейните скромни 25 години кьде е трьгнала Малките са най бьрзи гьвкави и правят това което другите могат само да завиждат Голяма злоба голяма работа са тези западни партньори Колко спортисти на САЩ са проверявани след печелене на златни медали Отговора е 0

    Коментиран от #13, #15

  • 11 Олимпиада - това е продължение

    21 2 Отговор
    На политиката с още по-подли средства! Горките спортисти!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Desislav

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Умен е":

    Е как пък нула,на Армстронг му взеха всичките купи и медали (около 15) и му събориха паметника даже
  • 14 Валиева

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "fg12":

    Да искаме си медала по художествена гимнастика от Токио. Защо го подариха на посредствените гимнастичка от
  • 15 Гошо

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Умен е":

    Хайде прочети повече и тогава пиши глупости.
  • 16 Архитектор

    5 1 Отговор
    Този нагъл лицемер, който направи всичко възможно да омаскари това талантливо момиче, който дори се противопостави на решението на съда да не я лишат от наградата и да продължи състезанието. Този, който дори отложи награждаването на момичето.
    Този купен чиновник, който години не забелязва системните нарушения на спортисти от други държави.
    Този назначен послушко защо не се загрижи за мъченията, на които са подложени 80% от норвежките спортисти, болни от астма, задължени да се състезават с употреба на инхалатори. Добре, че Китай не допусна инхалаторите им и те изведнъж започнаха да се представят много по слабо? Каква гнусотия!
  • 17 Мнение

    5 1 Отговор
    Да вдигнете възрастта добре!? А за корупцията в спорта,масонството ,политиката какво решихте главици???
    Случаят с Камила Валиева няма общо с възрастта!!!
    Една проба??? от преди два месеца незнайно защо се появи в подходящия момент???
    Месец и дни преди олимпиадата проби отрицателни???На 9 февруари отрицателна.Получаваме медал златен отборно и изкарваме проба с някакви следи от нещо си???Те чичковците от МОК или там както се наименуват могат да вдигнат възрастта на 30 год. и вместо кънки да са с ледоходки.
    Ама няма да има корупция и задкулисни афери поне във фигурното пързаляне.А и каките няма да плачат!!! Смешници!!