Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 13:05 6 317 24

Президентът на МОК е шокиран от отношение към Валиева от собствения ѝ отбор

  • камила валиева-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022-
  • томас бах-
  • етери тутберидзе

Томас Бах е забелязал нещо смущаващо по време на финалите във волната програма

Президентът на МОК е шокиран от отношение към Валиева от собствения ѝ отбор - 1
Снимка: БГНЕС

15-годишната фигуристка Камила Валиева се превърна във водеща тема на тазгодишното издание на Олимпийските игри, но за съжаление по грешните причини. Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах дори се изказа по този повод, споделяйки, че е забелязал нещо смущаващо от лагера на младата рускиня.

Докато гледах как тя беше приета от най-близкото ѝ обкръжение, ме побиха тръпки“, каза Бах по време на официална пресконференция след финала на волната програма във фигурното пързаляне.

Той е обърнал внимание на реакцията от треньора Етери Тутберидзе, която се скара на няколко пъти на Валиева, за дето е допуснала няколко грешки в съчетанието си, които я поставиха на 4 място в крайното класиране.

Опасенията на Бах са се потвърдили и при сребърния медал на Александра Трусова, която демонстрира огромно напрежение върху плещите си след представянето, докато се прибираше от леда към селекционерката.

Припомняме, че в същото време МОК обяви, че няма да организира церемония по награждаването, ако на подиума се класира Камила Валиева, с оглед допинг скандала около нея. Това постави под въпрос, както почтеността на организаторите, така и спортсменството, защото през цялото състезание бе видимо, че талантливата рускиня превъзхожда всичките си конкурентки на леда.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    46 2 Отговор
    Морал ли 🤔🤔🤔🤔🤔
  • 2 Сики

    93 7 Отговор
    Лицемери, те я съсипах, пък после се чудели...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Орел

    76 6 Отговор
    Един е Бах на олимпийските игри. И е президент на лицемерието!
  • 5 камила

    4 20 Отговор
    под камила

    Коментиран от #7

  • 6 Извод

    78 6 Отговор
    Голям позор за МОК. Съсипаха един перспективен спортист.
  • 7 3.14К

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "камила":

    Английската кралица има снаха камила!

    Коментиран от #21

  • 8 Гост

    45 4 Отговор
    Гледах я .Игра превъзходно ! А другите ...като вятъра !
  • 9 1944

    10 64 Отговор
    стига сте ни занимавали със северно монголските цигани

    Коментиран от #10

  • 10 РЕАЛИСТ

    36 4 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Покажи си снимката не европейцо! Сигурно си висок, рус със сини очи, така ли е?
  • 11 не може да бъде

    27 3 Отговор
    Ако е установено наличие на допинг,спортистът незабавно трябва да бъде дискалифициран и наказан по съответните правила.това важи и за Камила Валиева ,въпреки нейният чар и талант.И до тук аз съм на страната на тези които се борят за чист спорт ,в т.ч. и МОК и ВАДА.само че в случая с Валиева МОК и ВАДА направиха неща -ако дадената информация е вярна- ,които са в разрез и с правира ,и със законите,и с правата на спортистката.първи въпрос -в пробата на спортистката от 29.12.2021г е открито съдържание от 2,1 нг/мл забранен препарат,като техническите възможности за откриването на забранени продукти са обективни и така да се каже сигурни,за количество от 10 нг/мл.Тези 2,1 нг.пораждат съмнение за техническа грешка!Второ -това съмнение за техническа грешка се подсилва от взетите проби на 13.01.3022г и 07.02.2022 г.които са чисти!?въпросът е защо ВАДА обявява резултат,след като лабораторията в Стокхолм е нарушила срока за оповестяване -20 дни,и обявява пробата на 44 ден !? това е ново нарушение,при съмнение за техн.грешка просто е трябвало да си замълчат -до проверка на резултата -проба Б и т.н!?Другото направено нарушение е заради възрастта на спортистката -като защитено лице никой няма право да оповестявя резултати преди разследване!?И тук МОК погазва правилото съобщава името на спортистката и яотстравнява временно!И идваме до черешката на тортата -руснаците веднага се хващат за нарушенията и CAS -спортният съд /арбитраж/ единодушн
  • 12 не може да бъде -продължение

    35 1 Отговор
    CAS -спортният съд /арбитраж/ единодушно отменя наложеното наказание за временно отстраняване/с допълнително възражение,че по правилник няма такова наказание!/И тогава МОК излиза с декларация ,че се съгласява с решението на съда,но е недоволен и какво предприема- отменя церемониите по първото нараждаване,заплашва ,че ако спортистката е в тройката ва второто състезание ще отмени награждаването!А това енарушение на правилата!С една дума не признава съда и правилата и законите ,които сам си е изработил!?И от себе си бих добавил едно нещо-доста руски спортисти бяха хванати с допинг и справедливо отстранени! Наказания бяха наложени ина руските спортни организации -може би спорни,но може да се каже в определена степен основателни!но сега според мен МОК и ВАДА си съсипаха репутацията на обективен орган!И проявиха не само необективност,но и неоправдана и осъдителна жестокост!
    .

    Коментиран от #15

  • 13 дебело да подчертая

    11 4 Отговор
    Жалиева е Българка и не е мека китка, тя е калена спортистка, ясно
  • 14 Еми така е

    20 3 Отговор
    На олимпиада се ходи с МНОГО тренировки и дисциплина. Затова и се печели. Направило му било впечатление на наблюдателя. Ти ко искаш бе джендър по останбулска конвенция ли да го карат? Егати меките китки навсякъде.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "не може да бъде -продължение":

    Камила Валиева е БЪЛГАРСКО МОМИЧЕ от гр. Казан, Татарстан...
  • 16 Когато

    36 1 Отговор
    разпитвахме 7 часа през ноща това дете, не те ли побиваха тръпки? За вас ден няма ли?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Оня

    21 1 Отговор
    След здравните системи,спорта е най мръсното и корумпирано нещо.На първо място е политиката.
  • 19 Мърфи

    11 1 Отговор
    Единственото по точно и смъртоносно от вражеският огън е приятелският огън.
  • 20 госта

    8 1 Отговор
    това не са хора.
  • 21 ма тва

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "3.14К":

    не си ли ти ? 😉
  • 22 Аве

    17 1 Отговор
    Бах ли си Бетовен ли си ,съсихахте това талантливо дете ама го давате загрижени.Като смятате че всичко се дължи на наночастиците забранено вещество в пробата и,дайте на някоя от вашите да изяде една кофа от него и да се изправи срещу Камила да видим дали ще победи.
  • 23 На кратко

    8 1 Отговор
    МОК,СЗО,БХК,Шорош,Ротшилд,Саломон,Лорер всички са от един г.з л.йн.
  • 24 баба ти от Пловдив

    2 1 Отговор
    алооооо! олимпийски игри от 18 г възраст! странно тази падна 4 ри пъти! кой я изпрати на 15. 5 год в Пекин???? и какъв президент на " мок" ????? !!!!! много някой не разбира от световен и олимпийски спорт!!!! Голяма подигравка с олимпийските спортове в цял свят!!!