Отидете към основна версия

4 097 16

Абрамович обяви две големи новини! Едната е, че продава Челси

  • челси-
  • роман абрамович-
  • продажба на клуба-
  • фондация за жертвите на войната в украйна

Екипът на руския олигарх ще създаде фондация в полза на всички жертви на войната в Украйна

Снимка: EPA/БГНЕС

Собственикът на Челси - Роман Абрамович, публикува ново съобщение, с което разкри намеренията си да продаде клуба. Макар че в последните дни водещите медии на Острова съзряха стратегически ход в решението му да се оттегли от ръководството на клуба, руският олигарх е променил решението си.

Ето какво пише в съобщението:

Бих искал да обърна внимание на спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми в Челси. Както вече казах, винаги съм вземал решенията в интерес на клуба. Ето защо, в настоящата ситуация, взех решение да продам клуба, тъй като смятам, че това е в най-добър интерес на клуба, феновете, служителите, както и спонсорите и партньорите на клуба.

Продажбата на Клуба няма да бъде бърза, но следва надлежна процедура. Няма да искам никакви заеми за връщане. Това никога не е било бизнес или пари за мен, а чиста страст към играта и клуба. Освен това, инструктирах моя екип да създаде Благотворителна фондация, където ще отиват всички нетни приходи от продажби. Фондацията ще бъде в полза на всички жертви на войната в Украйна. Това включва осигуряване на критични средства за неотложните нужди на жертвите, както и подкрепа за дългосрочната работа по възстановяване.

Моля, имайте предвид, че това бе невероятно трудно решение и ме боли да се разделя с клуба по този начин. Въпреки това вярвам, че е за доброто на клуба.

Надявам се, че ще успея да посетя "Стамфорд Бридж" за последен път, за да се сбогувам лично с всички вас. За мен бе привилегия за цял живот да бъда част от Челси и се гордея с всички наши съвместни постижения. Футболен клуб Челси и неговите привърженици винаги ще бъдат в сърцето ми.

Благодаря Ви,

Роман

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини