26 Февруари, 2022 12:45 2 077 11

В Челси нямат информация колко точно е замесен Абрамович в руската агресия срещу Украйна

  • челси-
  • томас тухел-
  • роман абрамович

“Не трябва да се преструваме, че това не е проблем. Ситуацията е ужасна", каза Томас Тухел преди утрешния финален сблъсък между неговия Челси и Ливърпул

В Челси нямат информация колко точно е замесен Абрамович в руската агресия срещу Украйна - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна за сериозна несигурност около лондончани в момента, която се отразява на играчите на клуба. Тя е все по-осезаема във Великобритания, където все повече гласове призовават за още по-сериозни мерки и дори отнемане на “сините” от техния собственик - руският олигарх Роман Абрамович. Той притежава клуба от 2003-а, но преди два дни получи официална забрана да влиза на територията на Великобритания, като част от санкциите на различни хора свързани с президента Владимир Путин след нахлуването на Русия в Украйна.

“Не трябва да се преструваме, че това не е проблем. Ситуацията е ужасна. Никой не е очаквал това, което става, направо е нереално. Това замъглява вълнението от мача и носи огромна несигурност, но тя е много повече за хората, които са пряко замесени, така че им изпращаме нашите най-добри пожелания.

Има много несигурност около нашия клуб, всякакви сценарии се тиражират в Обединеното кралство. Ние сме наясно с това, но нямаме вътрешна информация колко точно нашият собственик е замесен във всичко това. Все пак не се чувстваме отговорни за случващото се, макар че е ужасно и мога да разбера критичните мнения към клуба и нас. Войната в Европа бе нещо немислимо за мен. Това е нещо твърде сериозно, за да го изключим, не е някаква изолирана ситуация, това засяга Европа, а ние сме част от нея и не можем да оставим всичко настрана. Все пак имаме привилегията да живеем в мир и свобода там, където сме в момента, да играем футбол в емоционална, но спокойна среда с феновете на стадиона”, заяви Тухел.

Утре вечер от 18:30 българско време Челси се изправя срещу Ливърпул във финала за Купата на лигата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кунчо

    17 3 Отговор
    Англия ги е страх да барат Абрамович щото Челси няма да има пари и за топки даже
  • 2 Чудя се

    14 10 Отговор
    Кога всички ще проумеят, че единствените виновни за случващото се в Украйна са США?

    Коментиран от #5, #11

  • 3 зрител

    9 2 Отговор
    четох някъде, че формално клубът не се води на рома, а на мощен конгломерат с капитал над 10 милиарда лири. и че ще бъде много трудно от юридическа гледна точка да го пипнат. та, най-вероятно просто се пенявят наглосаксите. още не могат да свикнат с ролята си на второстепенна регионална сила. същият синдром ще изпитват десетилетия наред и краварите, види се.
  • 4 124

    15 6 Отговор
    А войната на американците в Югославия извън Европа ли бе?! Защо сринаха Белград?! Империята на Злото Америка вече 60 г. подклажда войни (примери?); през последните 8 г. насърчаваше киевските неонацисти към геноцид на 15000 руснаци в Донбас. Русия е в правото си да ги защити и изправи на съд престъпниците, които сега горят тонове документи...

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въй

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "124":

    Я само ми кажи ненадминат умнико, американците ли накараха Белград да изколи цяло босненско село. И не пиши отдавна опровергани измишльотини на кибер престъпници.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ген Столти

    3 1 Отговор
    Да ви кажа, Абрамович е сред основните виновници, разпнете го тоя крадец.
  • 11 Готин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чудя се":

    Въобще не се чудя как си стигнал до такова “просветление”, след като е видимо, че в пространството между ушите имаш боза!