Отидете към основна версия

1 655 6

Ето как Гришо коментира страхотното си представяне в Монте Карло

  • григор димитров-
  • монте карло-
  • 1/2-финал-
  • полуфинал-
  • мастърс

"И двамата бяхме добре физически, но аз чувствах, че имам малко предимство", каза нашето момче след победата си над Фуркач

Снимка: EPA/БГНЕС

Григор Димитров изрази щастието и облекчението си от бляскавата победа над поляка Хуберт Хуркач в почти 3-часов равностоен дуел, която го класира на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. След мача в интервюто си на корта Гришо направи и анализ на представянето си.

Ето какво каза нашенецът:

“Не знам кое беше ключово за победата. Той много повиши нивото си в третия сет и знаех, че трябва да настъпвам по-напред по корта и да пласирам търпеливо топките. Очевидно това не е най-добрият вариант. При 5:5 се успокоих и си казах, че трябва да видим сега как ще се развие двубоя.

И двамата бяхме добре физически, но аз чувствах, че имам малко предимство и се стремях да съм по-настоятелен и да го поставям под напрежение. Преди тайбрека не си казвах нещо специално, а просто, че трябва да пласирам топките в корта. Усещах, че го поставях в неудобни ситуации, като целият мач беше много равностоен.

Не мисля за това колко съм близо до най-доброто си ниво на клей, просто мисля мач за мач. Сезонът на клей не е толкова дълъг, но има много предизвикателства и аз просто работя върху представянето си. Ако загубя, ще съм разочарован, ако бях загубил днес - също, но нямаше да съм толкова суров към себе си, защото направих правилните неща. Благодаря много на хората, които ме подкрепят."

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини