Last news in Fakti

15 Април, 2022 20:05 1 654 6

Ето как Гришо коментира страхотното си представяне в Монте Карло

  • григор димитров-
  • монте карло-
  • 1/2-финал-
  • полуфинал-
  • мастърс

"И двамата бяхме добре физически, но аз чувствах, че имам малко предимство", каза нашето момче след победата си над Фуркач

Ето как Гришо коментира страхотното си представяне в Монте Карло - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Григор Димитров изрази щастието и облекчението си от бляскавата победа над поляка Хуберт Хуркач в почти 3-часов равностоен дуел, която го класира на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. След мача в интервюто си на корта Гришо направи и анализ на представянето си.

Ето какво каза нашенецът:

“Не знам кое беше ключово за победата. Той много повиши нивото си в третия сет и знаех, че трябва да настъпвам по-напред по корта и да пласирам търпеливо топките. Очевидно това не е най-добрият вариант. При 5:5 се успокоих и си казах, че трябва да видим сега как ще се развие двубоя.

И двамата бяхме добре физически, но аз чувствах, че имам малко предимство и се стремях да съм по-настоятелен и да го поставям под напрежение. Преди тайбрека не си казвах нещо специално, а просто, че трябва да пласирам топките в корта. Усещах, че го поставях в неудобни ситуации, като целият мач беше много равностоен.

Не мисля за това колко съм близо до най-доброто си ниво на клей, просто мисля мач за мач. Сезонът на клей не е толкова дълъг, но има много предизвикателства и аз просто работя върху представянето си. Ако загубя, ще съм разочарован, ако бях загубил днес - също, но нямаше да съм толкова суров към себе си, защото направих правилните неща. Благодаря много на хората, които ме подкрепят."


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извънреден коментар

    1 4 Отговор
    Aз съм загадка !
    Ако желаете запознайте се с мен и ме опознайте !
  • 2 Да, да

    5 7 Отговор
    Кажи и за Лолитка. За самолета..., вдигна ли го преди мача?
  • 3 vasil

    21 3 Отговор
    Брово! Честита победа, продължавай така, цяла България е с теб!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    След 5:5 в третия сет,григор държеше инициативата.при 6:5 за Григор Димитров имаше 2 мач-бола ,единични,но хуркач ги спаси и докара срещата в тай брек.Утре ще има тежък мач с испанецът от руски произход!В момента в другия поток СИнер и Зверев.....ще излъчат единия полуфиналист.В момента 1:1 и 5на 5...
  • 5 мисира

    5 14 Отговор
    Тоя от асково още ли си мисли че играе тенис?
  • 6 Я Я Я Я ДА

    4 15 Отговор
    КАКО МА ИНТЕРЕСУА ТОООО БЕ ..........................................