Last news in Fakti

16 Април, 2022 17:57 2 440 7

Фокина лиши Григор Димитров от финал в Монте Карло

  • мастърс-
  • монте карло-
  • полуфинал-
  • алехандро фокина-
  • григор димитров

Гришо загуби втория си полуфинал в Княжеството след 2018-а

Фокина лиши Григор Димитров от финал в Монте Карло - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна стегнато и мудно, а после бе напът да направи нов величествен обрат на Мастърса в Монте Карло, но не издържа и бе надвит с 4:6, 7:6(2), 3:6 от Алехандро Давидович Фокина.

Така, за съжаление, Гришо загуби втория си полуфинал в Княжеството след 2018-а, въпреки че имаше всички шансове да материализира подема си в края на втория и началото на третия сет. Решителен се оказа маратонският сервис-гейм на Фокина, когато българинът имаше аванс с пробив и още четири възможности за брейк, но с много борбеност и голяма доза късмет испанецът оцеля.

Като цяло първият сервис на Димитров бе много под обичайното му ниво и броят на непредизвиканите грешки особено в първия сет и до заключителната част на втория накланяха везните в полза на съперника. Въпреки това обаче Григор имаше инициативата, която явно загуби във въпросния трети гейм на финалния сет, а Фокина си възвърна самочувствието.

Все пак, Григор напуска Монте Карло в посока Барселона за турнира следващата седмица с много позитиви от чудесното си цялостно представяне. За осми път в кариерата си той игра полуфинал на “Мастърс” - другите му такива класирания са в Рим и Торонто през 2014-а, в Синсинати през 2016-а и 2017-а (когато печели и титлата), в Монте Карло и Париж през 2018-а и в Индиън Уелс миналата година. Като цяло в последните шест сезона Димитров неизменно записва поне едно участие в полуфинал на "Мастърс", ако изключим белязаната от коронавирус 2020-а.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Арни

    14 1 Отговор
    Офф тоя нашия ... толко много опит и качества и да те мързи да играеш, язък
  • 2 Загрижен

    11 4 Отговор
    Е аз какво ви казах?!?! 😊😊 Грегоъ ще си остане вечната надежда... Толкова си може асковският бек
  • 3 ЧОЧО

    11 0 Отговор
    Както винаги.
  • 4 Последниа Софианец

    7 0 Отговор
    Нищо мисионерската женска ке му източи силата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дришко ако е шефьор като

    0 0 Отговор
    всички със задраскан символ на града никога няма да стегне тая китка
  • 7 ДОКО

    3 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНОТО ЗЛАТО НА ГРИШО ...Е В ШОРТИТЕ МУ...АМИН