Отидете към основна версия

3 667 3

Най-известният футболен фен в света се завърна!

  • майки уилсън-
  • фен-
  • футбол-
  • фейенорд

Феновете на Милан ми казаха да вдигна среден пръст и да кажа нещо на италиански, получих един плик чипс

Снимка:

Неговият образ ще остане завинаги в историята на интернет културата. Вечерта на 8 май 2002 г., в оживения Ротердам, Пиер ван Хоойдонк отбелязва два гола, а Йон Дал Томасон добавя един за победата на Фейенорд с 3:2 над Борусия Дортмунд във финала за тогавашната Купа на УЕФА. За вестфалци пък реализират Марсио Аморозо и Ян Колер.

Триумфът е първи за нидерландския футбол от седем години и се превръща в знаменателен момент за много присъстващи фенове. Един от присъстващите на над 45-хилядния „Де Кайп“ в онзи ден е Майки Уилсън, който на едва петгодишна възраст ще запомни финала по много различни причини.

Той казва, че причината за неговия среден пръст е липсата на уважение от привържениците на Дортмунд към мълчанието преди началото. Пътуващите германски привърженици решиха да прекъснат едноминутното мълчание, посветено на бившия нидерландски политик Пим Фортуйн, което е накарало Майки да действа, а фотографът да получи този вече толкова известен образ.

Две десетилетия по-късно Майки отново е на стадиона за финала между Рома и Фейенорд за Лигата на конференциите в Тирана. За негово нещастие, ротердамци загубиха с 0:1 и пропуснаха шанса да завоюват първи европейски трофей.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини