Отидете към основна версия

1 364 11

Започва разследване за хомофобски скандирания от феновете на мача Манчестър Сити - Челси

  • манчестър сити-
  • челси-
  • футбол-
  • фа къп

Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с Кралската прокуратура, както и с британското футболно полицейско звено

Снимка: БГНЕС

Футболната асоциация ще започне разследване на предполагаеми хомофобски скандирания по време на победата на Манчестър Сити с 4:0 за ФА Къп срещу Челси.

ФА казва, че ще работи със съдебните органи и Сити, за да разгледа инцидента, като пише в изявление: "Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с Кралската прокуратура, както и с британското футболно полицейско звено. Част от нашата работа в тази област беше да предоставим на съответните органи изявления за въздействие от поддръжници на LGBTQ+, в които подробно описваме как скандирания от този характер влияят на тяхното преживяване и усещане за приобщеност към футболните мачове, така че по-ясна позиция и разбиране на скандирането да могат да бъдат установени.

Ние стоим твърдо срещу всички форми на дискриминация и се стремим да гарантираме, че нашата игра е безопасна среда за всички, която наистина приема разнообразието и предизвиква омразното поведение както на терена, така и извън него".

Това не е първият път тази седмица във ФА Къп, в който се чуват хомофобски скандирания. ФА вече обеща разследване на твърденията, че са били чути хомофобски скандирания по време на победата на Манчестър Юнайтед с 3:1 срещу Евертън на "Олд Трафорд" в петък. Това ще бъде второто разследване на предполагаема хомофобия от фенове на Юнайтед този сезон, тъй като подобни скандирания се чуха по време на сблъсъка им срещу Челси във Висшата лига през октомври.

Друго разследване беше започнато миналата седмица след равенството на Челси във Висшата лига срещу Нотингам Форест на 1 януари.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини