Отидете към основна версия

2 269 4

Багата загуби за четвърти път в UFC със съдийско решение

  • блаой иванов - багата-
  • марчин тибура-
  • ufc-
  • спорт-
  • багата

Блаой Иванов има още две битки от настоящия си договор с най-силната ММА организация в света

Блаой Иванов - Багата загуби с единодушно съдийско решение (27-30, 28-29, 28-29) от Марчин Тибура завръщането си в октагона на UFC. За съжаление, нашият топ ММА боец имаше подчертано предимство във втория рунд, но в третия беше контролиран на земята в 4:58 минути от времетраенето. Така равностойният първи рунд се оказа решаващ за крайното решение на съдиите, които явно решиха да дадат предимство на по-разнообразните комбинации на поляка.

Така Багата вече е със съотношение 3 победи и 4 поражения в UFC, като има още две битки от настоящия си договор с най-силната ММА организация в света. Той обаче вероятно ще изпадне от топ 15 на ранглистата на претендентите в тежка категория.

Тибура пък съответно вероятно ще се вмести по-нагоре в топ 10 на “кралската” дивизия, като вече има седем успеха в последните си осем UFC битки.

Багата разклати противника си с ново ляво кроше и продължи с подчертаното си предимство в рунда. Тибура вкара кик, след който двамата се впуснаха в тежки размени в последната минута. Чудесни две атаки в тялото бяха допълнени от дясно-ляво кроше в актива на Багата за край на втората част.

Тибура започна с изненадващо събаряне и постави цялата си тежест върху гърба на българина. Полякът натисна в решетката и пласира мощно дясно кроше в главата, след което изолира крака му и пробва да вземе гърба. Иванов се защити майсторски и се опря на клетката, но трябваше да внимава за тежкия граунд-енд-паунд на противника. Тибура залагаше на контрол и вкарваше по някои “чукове”, а след превъртане за малко не хвана Благой в капан. Полякът обхвана с крака и ръце Багата в гръб, но българинът поне му беше прихванал лявата ръка и не беше в опасност от душене.

30 секунди преди края реферът Марк Смит прикани поляка към активност, а Багата се изправи точно две секунди преди последния гонг. Полякът определено спечели третата част, а всичко зависеше от мнението на съдиите за първия рунд. За съжаление, в него те очевидно са дали предпочитанията си за Тибура и на него беше присъдена победата.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини