Отидете към основна версия

1 040 0

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл

  • ливърпул-
  • нюкасъл-
  • висша лига-
  • футбол

"Мърсисайдци" се наложиха с 2:0

Снимка: БГНЕС

Ливърпул надви Нюкасъл с 2:0 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Дарвин Нунес даде преднина на мърсисайдци в 10-ата минута. Коди Гакпо пък удвои преднината на гостите. Още в първото полувреме "свраките" останаха с човек по-малко, след като стражът Ник Поуп бе изгонен с директен червен картон.

Единствената загуба на Нюкасъл във Висшата лига бе от Ливърпул, а сега "свраките" отново преклониха глава пред мърсисайдци, които взеха втора поредна победа и се изкачиха до осмото място.

Още в първата минута на срещата, Нюкасъл погледна към вратата на мърсисайдци с атака отляво. Топката бе изратена и в наказателното поле на гостите, но защитата се справи. В 3-ата минута пък Александър Исак бе потърсен с извеждащо подаване, но нападателят беше изпреварен от Алисон. Секунди след това Алмирон бе изведен на чиста позиция, но се забави с изстрела и бразилският страж на Ливърпул съкрати дистанцията, след което спаси изстрела на Алмирон.

Чак в 7-ата минута като че ли Ливърпул се оттърси от първоначалния натиск на "свраките". Дарвин Нунес проби добре отляво и потърси с пас по земята свой съотборник във вътрешността на пеналтерията. Топката обаче бе изчистена. Три минути след това Дарвин Нунес бе потърсен с дълго подаване, той успя да си овладее топката и след това нанесе директен изстрел, който мина покрай стража на Нюкасъл и попадна във мрежата на домакините - 1:0 за Ливърпул!

Мохамед Салах даде страхотно подаване към Коди Гакпо. Нидерландецът си пое топката отлично и навлезе в наказателното поле на Нюкасъл. Гакпо не сбърка, пращайки топката покрай Ник Поуп за втори път в срещата.

В 22-ата минута кошмарът за Нюкасъл продължи. Стражът на тима - Ник Поуп, излезе от наказателното си поле, за да спре Мохамед Салах. Вратарят се опита да стигне до топката първи и успя, но игра с ръка далеч от пеналтерията. Съдията не се и замисли - директен червен картон за Поуп.

Въпреки че Нюкасъл остана с човек по-малко, те на няколко пъти застрашиха вратата на Ливърпул в следващите минути. В 30-ата минута само страхотно спасяване на Алисон лиши домакините от гол. Бразилецът трябваше да се намесва отлично, за да изчисти мощен изстрел на Сен-Максимин.

В 38-ата минута Ливърпул отново контраатакува взривоопасно, а Мохамед Салах се озова на върха на атаката. Дарвин Нунес изведе египтянина, който бе съборен от Мигел Алмирон на границата на наказателното поле. Пряк свободен удар за мърсисайдци в опасна позиция. След заучено изпълнение, Салах нанесе изстрел, който обаче бе блокиран.

Нюкасъл дори уцели гредата. Дан Бърн се извиси над всички при корнер. Той стреля, но топката срещна напречната греда и разтресе вратата. Попадение обаче нямаше. В добавеното време на първата част Мохамед Салах бе изведен с дълго подаване. Той обаче не успя да си спре топката по най-добрия начин и тя излезе.

"Свраките" започнаха силно второто полувреме. Алисон трябваше да се намесва на няколко пъти, като най-близо до гола бе Александър Исак в 51-ата минута, но и той не успя да преодолее бразилеца. Четири минути след това Фабиан Шер също имаше шанс да отбележи след корнер. Той стреля с глава, но встрани от вратата. Този път намеса на вратаря не бе нужна.

В 59-ата минута Юрген Клоп прибегна към смените. Той змаени цели четирима от своите играчи. Любопитното бе, че Диого Жота и Роберт Фирмино се завърнаха в игра след дълго лекуване на контузии. В следващите минути темпото определено спадна, а ситуациите пред двете врати бяха все по-малко.

В 75-ата минута Ливърпул комбинира отлично, Харви Елиът изведе Анди Робърстън, който можеше и да завърши положението сам, но вместо това потърси Мохамед Салах. Топката обаче не стигна до египтянина и така мърсисайдци пропуснаха отлична голова възможност.

Домакините обаче показаха дух и по никакъв начин "свраките" не се бяха предали. Ван Дайк трябваше на два пъти да се намесва отлично в 76-ата минута, за да спаси тима си от нещо по-сериозно. Пет минути след това Калъм Уилсън също пропусна добър шанс. Алисон отново се оказа непреодолим.

Диого Жота имаше шанс да се разпише в 88-ата минута, но португалецът прати топката встрани от вратата след центриране отдясно. Секунди след това Жота отново бе близо до гола. Той стреля с глава, но отново не уцели вратата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини