Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 21:32 1 004 0

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл

  • ливърпул-
  • нюкасъл-
  • висша лига-
  • футбол

"Мърсисайдци" се наложиха с 2:0

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл  - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул надви Нюкасъл с 2:0 в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. Дарвин Нунес даде преднина на мърсисайдци в 10-ата минута. Коди Гакпо пък удвои преднината на гостите. Още в първото полувреме "свраките" останаха с човек по-малко, след като стражът Ник Поуп бе изгонен с директен червен картон.

Единствената загуба на Нюкасъл във Висшата лига бе от Ливърпул, а сега "свраките" отново преклониха глава пред мърсисайдци, които взеха втора поредна победа и се изкачиха до осмото място.

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл
Снимка: БГНЕС

Още в първата минута на срещата, Нюкасъл погледна към вратата на мърсисайдци с атака отляво. Топката бе изратена и в наказателното поле на гостите, но защитата се справи. В 3-ата минута пък Александър Исак бе потърсен с извеждащо подаване, но нападателят беше изпреварен от Алисон. Секунди след това Алмирон бе изведен на чиста позиция, но се забави с изстрела и бразилският страж на Ливърпул съкрати дистанцията, след което спаси изстрела на Алмирон.

Чак в 7-ата минута като че ли Ливърпул се оттърси от първоначалния натиск на "свраките". Дарвин Нунес проби добре отляво и потърси с пас по земята свой съотборник във вътрешността на пеналтерията. Топката обаче бе изчистена. Три минути след това Дарвин Нунес бе потърсен с дълго подаване, той успя да си овладее топката и след това нанесе директен изстрел, който мина покрай стража на Нюкасъл и попадна във мрежата на домакините - 1:0 за Ливърпул!

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл
Снимка: БГНЕС

Мохамед Салах даде страхотно подаване към Коди Гакпо. Нидерландецът си пое топката отлично и навлезе в наказателното поле на Нюкасъл. Гакпо не сбърка, пращайки топката покрай Ник Поуп за втори път в срещата.

В 22-ата минута кошмарът за Нюкасъл продължи. Стражът на тима - Ник Поуп, излезе от наказателното си поле, за да спре Мохамед Салах. Вратарят се опита да стигне до топката първи и успя, но игра с ръка далеч от пеналтерията. Съдията не се и замисли - директен червен картон за Поуп.

Въпреки че Нюкасъл остана с човек по-малко, те на няколко пъти застрашиха вратата на Ливърпул в следващите минути. В 30-ата минута само страхотно спасяване на Алисон лиши домакините от гол. Бразилецът трябваше да се намесва отлично, за да изчисти мощен изстрел на Сен-Максимин.

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл
Снимка: БГНЕС

В 38-ата минута Ливърпул отново контраатакува взривоопасно, а Мохамед Салах се озова на върха на атаката. Дарвин Нунес изведе египтянина, който бе съборен от Мигел Алмирон на границата на наказателното поле. Пряк свободен удар за мърсисайдци в опасна позиция. След заучено изпълнение, Салах нанесе изстрел, който обаче бе блокиран.

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл дори уцели гредата. Дан Бърн се извиси над всички при корнер. Той стреля, но топката срещна напречната греда и разтресе вратата. Попадение обаче нямаше. В добавеното време на първата част Мохамед Салах бе изведен с дълго подаване. Той обаче не успя да си спре топката по най-добрия начин и тя излезе.

"Свраките" започнаха силно второто полувреме. Алисон трябваше да се намесва на няколко пъти, като най-близо до гола бе Александър Исак в 51-ата минута, но и той не успя да преодолее бразилеца. Четири минути след това Фабиан Шер също имаше шанс да отбележи след корнер. Той стреля с глава, но встрани от вратата. Този път намеса на вратаря не бе нужна.

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл
Снимка: БГНЕС

В 59-ата минута Юрген Клоп прибегна към смените. Той змаени цели четирима от своите играчи. Любопитното бе, че Диого Жота и Роберт Фирмино се завърнаха в игра след дълго лекуване на контузии. В следващите минути темпото определено спадна, а ситуациите пред двете врати бяха все по-малко.

В 75-ата минута Ливърпул комбинира отлично, Харви Елиът изведе Анди Робърстън, който можеше и да завърши положението сам, но вместо това потърси Мохамед Салах. Топката обаче не стигна до египтянина и така мърсисайдци пропуснаха отлична голова възможност.

Ливърпул си взе своето от Нюкасъл
Снимка: БГНЕС

Домакините обаче показаха дух и по никакъв начин "свраките" не се бяха предали. Ван Дайк трябваше на два пъти да се намесва отлично в 76-ата минута, за да спаси тима си от нещо по-сериозно. Пет минути след това Калъм Уилсън също пропусна добър шанс. Алисон отново се оказа непреодолим.

Диого Жота имаше шанс да се разпише в 88-ата минута, но португалецът прати топката встрани от вратата след центриране отдясно. Секунди след това Жота отново бе близо до гола. Той стреля с глава, но отново не уцели вратата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА