Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 07:38 593 1

Интер успя да пречупи Удинезе с голове в края

  • интер-
  • удинезе-
  • футбол-
  • серия а

"Нерадзурите" победиха с 3:1

Интер победи Удинезе с 3:1 у дома в мач от 21-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" не стигнаха никак лесно до успеха, като пречупиха своя съперник с голове в края на мача. Ромелу Лукаку откри резултата в 20-ата минута от дузпа, а в края на първата част Санди Ловрич изравни. В 73-ата минута Хенрик Мхитарян отново изведе домакините напред, а минута преди края се разписа и Лаутаро Мартинес.

Миланският гранд събра 47 точки и заема второ място във временното класиране, докато Удинезе е 9-и с 30 точки.

Интер успя да пречупи Удинезе с голове в края
Снимка: БГНЕС

Първата по-интересна ситуация беше в 8-ата минута. Тогава Барела получи извеждащ пас от Лукаку и се озова очи в очи със Силвестри. Халфът обаче падна след съприкосновение с Удоджи в наказателното поле. "Нерадзурите" поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена.

В 18-ата минута Уолъс блокира Дъмфрис при опита му да нанесе удар, след което го и фаулира. Първоначално главният рефер не отсъди наказателен удар, но го стори след намесата на ВАР. Зад топката застана Лукаку, който стреля слабо в левия ъгъл и Силвестри спаси. Наказателният удар обаче беше изпълнен отново, тъй като играч на "зебрите" беше навлязал в наказателното поле предварително. Лукаку отново застана зад топката и вкара за 1:0.

Интер успя да пречупи Удинезе с голове в края
Снимка: БГНЕС

Удинезе успя да изравни резултата в 43-ата минута със страхотна контраатака. Мхитарян загуби топката от Ехизибуе. Перейра напредна с топката и намери Ловрич, който от 12-13 места със силен удар в средата на вратата вркара за 1:1.

В продължението на първата част Ачерби отправи удар с глава след центриране от корнер, но Силвестри се справи.

Втората част започна с домакински натиск. В 49-ата минута опасен удар на Барела по диагонала беше блокиран от съотборника му Дъмфрис. В 62-ата минута Родриго Бекао отправи удар с глава след центриране отляво, но над вратата.

Интер успя да пречупи Удинезе с голове в края
Снимка: БГНЕС

В 71-ата минута резервата Лаутаро Мартинес потърси далечния ъгъл с техничен удар от около 20 метра, но не затрудни вратаря. Минута по-късно Мхитарян отне от Бекао и веднага потърси Джеко. Босненецът обаче направи лошо първо докосване на топката, след което отправи удар право във вратаря, който изби. Секунди по-късно "зебрите" организираха отлична контраатака, при която Съксес финтира двама защитници и от десетина метра шутира, но защитник изчисти.

Интер успя да пречупи Удинезе с голове в края
Снимка: БГНЕС

"Нерадзурите" веднага отговориха с нова контраатака. Димарко проби отляво и намери Мхитарян пред наказателното поле, който с превъзходен шут от въздуха матира Силвестри за 2:1.

В 88-ата минута Лаутаро направи непростим пропуск. Аржентинският нападател се озова сам срещу вратаря, напредна и опита да го прехвърли, но стори същото и с вратата. Само минута по-късно с Лаутаро получи дълго подаване, с позиционирането си успя да надиграе Бийол и отново излезе сам срещу Силвестри, като този път не сбърка - 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спиди

    2 0 Отговор
    Браво Мхитарян!