Отидете към основна версия

67 373 84

Владимир Путин изрази огромното си задоволство: Справедливостта възтържествува

  • владимир путин-
  • спорт-
  • джудо-
  • международна федерация по джудо

Гледах мача и ако трябва да съм честен, бях разочарован от първоначалното решение

Руският президент Владимир Путин изрази огромното си задоволство, след като беше взето решение, заради което той категорично отсече, че справедливостта е възтържествувала.

Държавният глава на Русия беше зарадван от позицията на Международната федерация по джудо (IJF) да преразгледа съдийското решение на финала в категория до 100 кг на световното първенство в Доха.

Първоначално беше преценено, че легендарният французин Теди Ринер (трикратен олимпийски шампион) печели деветата си индивидуална световна титла в катарската столица, след като на руския му съперник Инал Тасоев не беше зачетена точка в допълнителния период за отбелязване на златна точка.

Тасоев беше допуснат до световното първенство като неутрален спортист заради войната в Украйна. При преразглеждането на ситуацията Международната федерация по джудо реши, че руският представител е бил ощетен и е трябвало да бъде обявен за златен медалист. Затова с извънредна позиция по казуса беше съобщено, че в категория до 100 кг ще има двама златни медалисти – Инал Тасоев и Теди Ринер.

„Гледах мача и ако трябва да съм честен, бях разочарован от първоначалното решение. Последвалите действия на Международната федерация по джудо възвърнаха нейния престиж, тъй като това означава, че справедливостта възтържествува. А това е изключително важно в спорта“, заяви Путин, който има черен колан по джудо и беше почетен президент на IJF преди да бъде лишен от това звание след началото на войната в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 180 гласа.

Свързани новини