Отидете към основна версия

973 0

Жабер детронира Рибакина на 1/4-финалите на "Уимбълдън"

  • онс жабюр-
  • елена рибакина-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • уимбълдън

Успехът на Жабюр се превръща в сладък реванш, не само защото изоставаше с един сет днес, а и заради загубата на финала на същия турнир точно преди 12 месеца

Тунизийката Онс Жабюр сложи край на амбицията на Елена Рибакина да защити титлата си от турнира по тенис при жените Уимбълдън, след като я елиминира на четвъртфинал с 6:7 (5:7), 6:4, 6:1.

Брилянтното представяне на номер 6 в основната схема накара казахстанската шампионка от 2022-а година да изглежда блокирала и извън кожата си. Жабюр ще играе в предпоследното препятствие преди мача за трофея с Арина Сабаленка (Беларус), която по-рано днес елиминира американската представителка Мадисън Кийс.

Успехът на Жабюр се превръща в сладък реванш, не само защото изоставаше с един сет днес, а и заради загубата на финала на същия турнир точно преди 12 месеца.

Но във втората част имаше доста колебливи моменти, особено при 4:2 за американката, която реализира от трети опит първата си възможност за пробив. Шампионката от Откритото първенство на Австралия обаче вдигна оборотите и с няколко прецизни бекхенда отне следващите две подавания на Кийс и с поредни пробиви обърна срещата до 5:4. По сходен сценарий от първата част, тя затвори със свой сервис мача, реализирайки втората си точка за мача. Така тенисистката от Беларус ще играе за втори път в кариерата си полуфинал на Ол Ингланд Клъб.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини