Last news in Fakti

13 Юли, 2023 09:36 1 329 8

Карлос Алкарас продължава да пише история на "Уимбълдън" - отстрани екзекутора на Гришо

  • карлос алкарас-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Там го очаква руснакът Даниил Медведев, който отстрани сензационно стигналия до тази фаза световен №43 Кристофър Юбанкс от САЩ

Световният №1 Карлос Алкарас продължава да пише история на "Уимбълдън", след като срази елиминиралия Гришо датчанин Холгер Руне със 7:6(3), 6:4, 6:4 за 2 часа и 23 минути игра и за първи път стигна полуфиналите на най-престижния турнир на трева. Там го очаква руснакът Даниил Медведев, който отстрани сензационно стигналия до тази фаза световен №43 Кристофър Юбанкс от САЩ.

20-годишните тенисисти са добри приятели и често тренират заедно, но този път се вкопчиха в здрава битка, а срещата им влиза в историята, тъй като е първи четвъртфинал от 1968 година насам между състезатели под 21 години.

След като двамата си размениха мини-брейкове, ненавременна двойна грешка даде предимството на Алкарас. Испанецът направи четири последователни точки и спечели първия сет след тайбрек със 7:6 за малко повече от час.

Лидерът в световната ранглиста продължи да сервира много уверено без да допуска възможности за пробив. Той на свой ред се нуждаеше само от една, за да спечели с 6:4 втория сет.

И двамата бяха доста изцедени в третия сет, като Руне успя да се спаси при 5:3 и опита да запази интригата жива. Алкарас обаче не се забави много и с хладно спокойствие вкара и последната точка, за да спечели отново с 6:4 и да се класира за първи в своята кариера на полуфинал в тази надпревара от "Големия шлем".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор
    господин Алкарас да не лети Високо Защото ще Падне Ник Ниско Възгордяването е Пагубно
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 8 Отговор
    "Пирова" победа на руне,срещу Димитров.По добре да бе отпаднал още в мача срещу Фокина.Вчерашната му загуба,ще му донесе Серия от загуби срещу Алкарас и Не само.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    тези коментари ги пускате...Ако напиша дена...цифи...ка....ия....или де...таризация....смешници.
  • 4 ДДРОнег

    4 1 Отговор
    Алкарас е феномен от ранга на Триамта Големи - Федерер, Надал и Джокович !!!
  • 5 Сивата котка

    1 2 Отговор
    Руне не бе себе си. Очакваше се поне трудна победа за новия фармацевтичен тенисист от Испания. тепърва ще има да спорят по между си.

    Коментиран от #6

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сивата котка":

    На Руне и Алкарас трябва да им оправят ПЪрво....нервната система...Особенно на Руне...И двата мача на руне,които спечели бяха загубени.Ако на Григор му бе през.....работа и затова го амнистира,а на Фокина не му издържаха нервите,това не направи услуга на...датското идиотче,а напротив....навири нос,така щото и с ла...няна клечка не можеш му стигна носа....И се видя ,моженето му.Вече няма да го подценяват и........Големите играчи на този турнир...отпаднаха рано....Доминик Тийм и Мъри...А,най силно играещият Цици-пас отпадна нещастно преуморен!
  • 7 Шеф тенис

    0 0 Отговор
    Алкарас и Руне са млади и талантливи.Тепърва ще печелят турнири от гоплемият шлем.Григор вече няма вече никакъв шанс дори и за полуфинал в четирите големи турнира.Ще си остане на средното ниво което е защото надграждането на неговите години няма как да се получи.
  • 8 Вамос Алкарас !

    1 0 Отговор
    Вамос Алкарас !