Отидете към основна версия

1 192 11

Георги Иванов: В момента нямаме футболистите, които да даваме за пример на младите

  • георги иванов-
  • гонзо-
  • футбол-
  • футболисти-
  • бфс

Нямаме кого да покажем - няма го Стоичков, Бербатов, Мартин, Стилиян

Директорът на националните ни отбори Георги Иванов говори пред Sportal.bg за развитието на младите футболисти. Гонзо призна, че в момента няма български играчи, които да мотивират младите, което се оказва проблем в тяхното развитие.

“Ние в момента нямаме примери. Ако говорим примерно за техническия директор на Полша, аз го питам "Добре как Левандовски", той казва, че е добър човек и така, но той в цяла Полша е пример на всички деца - как се храни, как тренира, как се държи, всички искат да станат като Левандовски. Ние в момента нямаме кого да покажем. Няма го Стоичков, Бербатов, Мартин, Стилиян.

Аз съм искал да стана футболист, защото съм гледал Сираков, Пенев, Стоичков. Ние нямаме сега кого да дадем като пример. Нямаме кого да посочим, да кажем, ако правиш това, това и това и ти ще стигнеш дотам. Ние ги нямаме тези футболисти. Дори и някой да има, ние го омазваме след първите 3-4 месеца и той приключва.

Имаме примерно Григор Димитров, Матей Казийски, Кубрат Пулев в другите спортове, но какво става? Отива примерно Кубрат Пулев да играе за световната титла в професионалния бокс и в момента, в който загуби, ние започваме да го плюем. Не осъзнаваме как той е постигнал това. Когато някой вдигне купата, тогава го констатираме, че той е шампион. Но не осъзнаваме какъв труд е положил, за да стигне дотам.

Както казваше един баскетболен треньор “Всички сме мотивирани за успеха, но не сме мотивирани да се подготвим да стигнем до успеха”. Успехът не се постига без подготовка”, заяви Гонзо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини