Last news in Fakti

8 Август, 2023 20:30 1 140 11

Георги Иванов: В момента нямаме футболистите, които да даваме за пример на младите

  • георги иванов-
  • гонзо-
  • футбол-
  • футболисти-
  • бфс

Нямаме кого да покажем - няма го Стоичков, Бербатов, Мартин, Стилиян

Георги Иванов: В момента нямаме футболистите, които да даваме за пример на младите - 1

Директорът на националните ни отбори Георги Иванов говори пред Sportal.bg за развитието на младите футболисти. Гонзо призна, че в момента няма български играчи, които да мотивират младите, което се оказва проблем в тяхното развитие.

“Ние в момента нямаме примери. Ако говорим примерно за техническия директор на Полша, аз го питам "Добре как Левандовски", той казва, че е добър човек и така, но той в цяла Полша е пример на всички деца - как се храни, как тренира, как се държи, всички искат да станат като Левандовски. Ние в момента нямаме кого да покажем. Няма го Стоичков, Бербатов, Мартин, Стилиян.

Аз съм искал да стана футболист, защото съм гледал Сираков, Пенев, Стоичков. Ние нямаме сега кого да дадем като пример. Нямаме кого да посочим, да кажем, ако правиш това, това и това и ти ще стигнеш дотам. Ние ги нямаме тези футболисти. Дори и някой да има, ние го омазваме след първите 3-4 месеца и той приключва.

Имаме примерно Григор Димитров, Матей Казийски, Кубрат Пулев в другите спортове, но какво става? Отива примерно Кубрат Пулев да играе за световната титла в професионалния бокс и в момента, в който загуби, ние започваме да го плюем. Не осъзнаваме как той е постигнал това. Когато някой вдигне купата, тогава го констатираме, че той е шампион. Но не осъзнаваме какъв труд е положил, за да стигне дотам.

Както казваше един баскетболен треньор “Всички сме мотивирани за успеха, но не сме мотивирани да се подготвим да стигнем до успеха”. Успехът не се постига без подготовка”, заяви Гонзо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кУмУнист

    10 0 Отговор
    Ама тези Бербатов Мартин и Стилян дето ги плюете от БФС постоянно ли.
  • 3 Дзондзу

    4 0 Отговор
    е як булгар! Решпекто мобиле..
  • 4 Буквоядец

    9 3 Отговор
    Този, като футболист,да не би да беше за пример!? Ако беше толкова добър ,да каже колко мача и гола има за националния отбор и каква кариера,с колко гола направи в чужбина!
  • 5 Красимир Петров

    9 2 Отговор
    И този некадърен селтак го имат за успял футболист
  • 6 Бегай

    4 4 Отговор
    Цесекар съм ,но ще кажа добри думи за Гонзо като футболист.Имаше посредствени футболни умения,но с хъс и упоритост успя да направи прилична кариера.Успя да спечели любовта на феновете, на отбора си.Като ръководител ,ако не може да ,,произведе" нови Стоичков,Пенев,Сираков ,Бербатов...Нови Петрови...Дори нов Гонзо ,е длъжен да се оттегли .За наглеците Михайлов ,Лечков и Костадинов важи също!!!
  • 7 Имаме-имаме

    8 2 Отговор
    Божинката и Ники и НиЛо да изнасят лекции как се затриват таланти когато долната глава дава акъл на горната! Поне да научат младите какво не трябва да правят! Когато научат да не правят грешки правилното само ще дойде! Благо също може да се помогне с една лъчезарна бяла порцеланова усмивка! А Семерджийката може на вратата, с един два шута да им показва как се шофира!
  • 8 фен

    2 2 Отговор
    ами ще даваме за пример такива като тебе , дето не са завършили и четвърти клас

    Коментиран от #11

  • 9 Перо Боса

    4 0 Отговор
    Аз взимам пример от Георги Йомов, пия яко добавки, а вечер шмъркам в диското бате

    Коментиран от #10

  • 10 Може

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Перо Боса":

    И Здравко Димитров,яко комар и ,,танц със саби,, в съблекалнята..
  • 11 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "фен":

    Гонзо има точно такова образование както и Бербатов. Това са футболисти все пак. Разликата между двамата е че единият обича да работи а другият е мързел.