Отидете към основна версия

2 424 3

Боксьор спечели мач за първи път след 49 загуби

  • джейк полард-
  • бокс-
  • боксьор-
  • спорт

По професия – ковач, който подковава коне – Полард премина през въжетата на легендарната зала York Hall преди почти два месеца за своето петдесето професионално състезание без победа за името си

След поредица от последователни поражения, феновете често бързат да отпишат един боец, но през юли Джейк Полард доказа, че никога не можеш да отхвърлиш трудолюбив, издръжлив противник, който има неукротим манталитет. По професия – ковач, който подковава коне – Полард премина през въжетата на легендарната зала York Hall преди почти два месеца за своето петдесето професионално състезание без победа за името си.

Там той се изправи срещу дебютанта Луис Смитсън в първия двубой на картата и осигури нещо невиждано за него, когато реферът вдигна ръката му и по този начин сложи край на рекорда 0-49 на йоркширеца.

Говорейки пред Boxing Social след победата си, скромният 31-годишен боксьор сподели облекчението си, но призна, че победата е просто „още един ден в офиса“, що се отнася до него.

Както при много други „калфи“ в спорта, има част от Джейк Полард, която вярва, че рекордът му не заслужава неговите умения. Той не изключва възможността да натрупа още няколко победи в близко бъдеще, след като получи първата под колана си. Въпреки това, след като се е боксирал от категория петел до лека категория и навсякъде между тях, Полард признава, че ще има повече шансове, ако се бие в оптималната си категория - муха.

С петдесет професионални двубоя на негово име в кариера, която обхваща само пет години, Полард се стреми да остане толкова активен, колкото винаги и да остане в спорта за дълго време, с тръпката на публиката и нервите на бойна вечер. Засега Полард ще продължи да тества някои от бъдещите перспективи на Обединеното кралство и би било разумно да не пренебрегват незабавно разпознаваемия бойец с конска опашка. Той не е тук само за да бъде побеждаван - не всеки път.

„Да стигна до сто битки би било брилянтно, но нямам цел, просто ще продължа да се бия, докато наистина мога. Ако забележа, че здравето ми се влошава или започна да понасям много наказания на ринга, тогава бих го отрекъл. Но докато продължавам да се наслаждавам и все още давам забавни битки на публиката, ще продължа“.

Джейк Полард за съжаление загуби следващата си битка - по точки от Джак Хюз миналия уикенд. Въпреки това, той се изправя отново срещу Луис Смитсън на 16 септември в ъндъркартатата на картата на Принс Пател в Harrow Leisure Centre.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини