Last news in Fakti

14 Септември, 2023 15:20 2 247 7

Звездна среща в София

  • спорт

Кубрат Пулев и Веселин Топалов са добри приятели

Звездна среща в София - 1
Снимка: БГНЕС

"Гордея се с българина световен шампион в шахмата и мой приятел – Веселин Топалов. Българска сила! Животът е шахмат", написа Кубрат Пулев в "Инстаграм" и сподели снимка, на която са той и Топа.

Двамата големи спортисти явно са се видели в София. Кубрат стигна до 2 мача за световна титла в тежката категория на професионалния бокс, за наше съжаление загуби от Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Топалов пък е сред малцината покорявали върха в класическия шахмат за мъже.

България има и световна шампионка при дамите в шахмата - Антоанета Стефанова.

Страната ни е сред най-успешните в историята на шахмата въобще. Кубрат пък е голям любител на този изключително престижен спорт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капабланка

    7 2 Отговор
    Кобрата няма толкова мозък за шахмат!
  • 2 То е ясно

    5 1 Отговор
    Кобрата явно е взел некой лев да го рекламира айдука.
  • 3 Мутра

    6 1 Отговор
    в костюм !
  • 4 Я го знам ...

    5 1 Отговор
    Всъщност рекламират едно заведение до Съдебната Палата,щото никой не стъпва там!
  • 5 Василев

    7 3 Отговор
    Биха го като" маче у дирек" и едва ли му е останал много акъл( а пък си и нямаше горкия) И изведнъж любител на шаха! Ти да видиш! Смях!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Василев":

    Шахмата и бокса си приличат по Нервната енергия ,която се изразходва.Също шахмата си прилича с Кормуване и Спортна стрелба.Най много шахмата си прилича с големия тенис!Няма как да го разберете,ако не сте били достатъчно успешни в някой от тези спортове!Топалов е играл,но никога не е ставал Шампион на бг........по шахмат!