Отидете към основна версия

1 728 6

Собствениците на Ман Юнайтед, трябва да се бръкнат дълбоко, ако решат да уволнят Тен Хаг

  • ерик тен хаг-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол

Контрактът на бившия треньор на Аякс е до лятото на 2025-а година, като той получава възнаграждение в размер на около 9 милиона паунда годишно

Собствениците на Манчестър Юнайтед ще се наложи да платят сериозна компенсация на мениджъра Ерик Тен Хаг, ако решат да прекратят преждевременно договора на нидерландеца след слабите резултати на отбора от началото на сезона. Контрактът на бившия треньор на Аякс е до лятото на 2025-а година, като той получава възнаграждение в размер на около 9 милиона паунда годишно.

Това означава, че ако бъде освободен, ще трябва да получи около 15 милиона лири. Така Юнайтед ще изравни рекорда за най-голяма компенсация на уволнен мениджър. Той се държи от Жозе Моуриньо, който през декември 2018-а година бе уволнен и получи именно 15 милиона.

От оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън клубът е платил общо 38 милиона паунда като компенсация на уволнените си треньори. 8.4 милиона бяха изплатени на Луис Ван Гаал, 7.5 милиона – на Оле Гунар Солскяер, а още 7 милиона на Дейвид Мойс.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини