Отидете към основна версия

3 760 11

Респект! Жест, който ще се помни дълго (СНИМКИ)

  • ребека андраде-
  • спорт-
  • спортна гимнастика-
  • олимпийски игри-
  • париж 2024

Среброто остана за звездата на надпреварата Симон Байлс (14.133), а бронзът отиде при сънародничката ѝ Джордан Чайлс (13.766)

Снимка: БГНЕС

Бразилката Ребека Андраде изненадващо спечели надпреварата на земя в турнира по спортна гимнастика на олимпийските игри в Париж 2024. Нейната композиция получи оценка от 14.166, което се оказа достатъчно за златния медал.

Среброто остана за звездата на надпреварата Симон Байлс (14.133), а бронзът отиде при сънародничката ѝ Джордан Чайлс (13.766). Най-вълнуващият момент обаче се случи при награждаването, когато двете американки се преклониха пред Андраде, която обра овациите на публиката.

Бразилката изпрати отличен олимпийски турнир, записвайки второ място в многобоя и трето в отборната надпревара. Общият брой на нейните олимпийски отличия е 6, което обаче бледнее на фона на 11-те на Симон Байлс, 7 от които са златни.

Още преди 3 години Андраде записа името си в историята като първата бразилска гимнастичка с медал от олимпийски игри, а фактът, че е отгледана от самотна майка в семейство със 7 братя и сестри е показателен за усилията, които тя полага, за да стигне до върха.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.

Свързани новини