6 Август, 2024 14:30 723 2

Отстраниха гръцки олимпиец за нарушаване на антидопинговите правила

  • париж 2024-
  • олимпийски игри-
  • допинг-
  • антидопингови правила

Състезателят може да поиска повторно тестване

Отстраниха гръцки олимпиец за нарушаване на антидопинговите правила - 1
Снимка: БГНЕС

Гръцки олимпиец от Игрите в Париж, чието име не беше разкрито, е бил отстранен за нарушаване на антидопинговите правила, съобщава агенция АМНА с позоваване на Националния олимпийски комитет на Гърция.

Според източника, спортистът е бил помолен да напусне олимпийското село. Състезателят може да поиска повторно тестване.

По-рано гръцката атлетка Елени-Клаудия Полак, която участва в квалификацията в овчарския скок, заяви пред интернет портала Financial Report, че в една от нейните проби са открити следи от допинг, които биха могли да влязат в тялото в резултат на консумация на месо.

Спортистката разкри, че е била информирана, че концентрацията на веществото е в рамките на нормалното.

Гъркинята бе допусната да участва в Олимпийските игри и се нареди на 27-о място в квалификацията на овчарския скок при жените.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е то явно е щангис

    0 0 Отговор
    нямаше да вземе медал . да го махат завинаги . слаба е олимпиадата .
  • 2 Този

    2 0 Отговор
    Сеги ви съобщавам за едни двама боксьора с нива на тестостерон по-високи от женските, ама пък паспортите им на жени. Та тия двамата се били с жени, в тази връзка призовавам допинга да се разреши във всички дисциплини и пееерасите да залязват като слънцето над тоя Гомор- Париж. То туй извращение е непознато, нито на Перси, нито на Гърци, нито на Римляни...