Отидете към основна версия

2 312 4

Лоша новина за всички фенове на Михаел Шумахер

  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • доктор-
  • лекари-
  • д-р юси пости-
  • университета в турку

Джина-Мария се омъжи за дългогодишния си приятел Йън Бетке в края на септември

Един от водещите неврохирурзи в Европа д-р Юси Пости, който е директор на департамента по мозъчни увреждания към Университета в Турку, изрази съмнение, че Михаел Шумахер е в достатъчно добро състояние, за да бъде сред посетителите на сватбата на дъщеря си.

Джина-Мария се омъжи за дългогодишния си приятел Йън Бетке в края на септември. Тогава се появиха информации, че Шумахер за първи път от 11 години е бил на публично събитие.

„Ако се базирам на информацията, която имам, не вярвам, че Михаел Шумахер води активен живот. По-скоро е в лошо състояние. Почти прикованите към леглото пациента са неподвижни и много чупливи. Невъзможно е да се изправи на крака такъв човек след 11 години. Аз съм убеден, че при него няма никакъв прогрес“, заяви Пости пред финландското издание „Илталехти“.

„Обикновено пациентите с наранявания като неговото записват някакъв прогрес в рамките на две години и след това запазват постигнатото състояние. Жилището на Шумахер е направено по подобие на болница и има постоянен медицински персонал около него, тъй като през повечето време има нужда от грижи“, допълва неврохирургът.

„За всеки един специалист е разбираемо защо семейство Шумахер не допуска почти никого до Михаел. При увреждане на мозъка има различни последствия. Такъв пациент може да откаже да общува с хора, които не са част от семейния му кръг. Никой извън близките не е способен да го накара да комуникира смислено“, завърши Пости.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.

Свързани новини