5 Октомври, 2024 15:13 379 0

Кевин Магнусен предлага промяна в системата с наказателните точки във Формула 1

  • кевин магнусен-
  • пилот-
  • предложение-
  • наказателни точки-
  • формула 1

Той е първия пилот, който трябваше да пропусне състезание заради натрупването

Кевин Магнусен предлага промяна в системата с наказателните точки във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

По-рано тази година Кевин Магнусен се превърна в първия пилот, който трябваше да пропусне състезание във Формула 1 заради натрупването на наказателни точки.

Датчанинът получи забрана за участие в Гран При на Азербайджан, след като събра 12 наказателни точки в рамките на първите 16 кръга за сезон 2024. Тази система с наказателните точки бе въведена за сезон 2014 и през годините доста пилоти бяха близо до събирането на 12 пункта, но Магнусен стана първият, който го постига във Формула 1.

Състезателят на Хаас достигна тези 12 точки след глупавия инцидент между него и Пиер Гасли в Гран При на Италия. Тогава датчанина атакува своя съперник в спирането за втория шикан и се стигна до лек контакт между двамата, след което те минаха през зоната за сигурност, но и двамата продължиха, запазвайки позициите си.

Предходните си 10 пункта Магнусен събра в рамките на уикендите в Саудитска Арабия, Китай и Маями заради най-различни инциденти. Според него обаче тази система може да бъде изменена и тежки наказания като неговото да има само при „необичайно опасно каране“.

„Системата с наказателните точки е малко странна за мен. Може би ще е по-добре да се дават забрани за участие при необичайно опасно каране или определени инциденти, а не да има едно натрупване. Така може да се стигне до ситуация, в която даден пилот бива наказан по-тежко от друг.

„В мое случай аз започнах сезона с нула точки, натрупах доста в началото и знаех, че нито една от тях няма да изтече преди края на сезона. Така че всъщност аз бях наказан по-тежко, защото нямах нито една точка миналата година. По един начин аз трябваше да имам точки и миналата година.

„Просто смятам, че е твърде сложно. Така че за мен да седя тук и да казвам, че трябва да направим това, това и това и така ще оправим нещата, е много трудно“, коментира Магнусен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА