Отидете към основна версия

38 277 68

Вижте руските парадни автомобили, танкове и военна техника

  • парад-
  • техника-
  • зил

Парадът на победата на червения площад, посветен на 71-вата годишнина от края на Втората световна война и тази година предложи зрелищна военна техника. Легендарните танкове Т-34 са акцент в парада, но освен тях руснаците излагат на показ новите бронирани автомобили Тигр, танковете Т-90, бронетранспортьорите БТР-82А, бойните машини на пехотата БМП-3, както и новите "Курганец-25" и БТР-ите "Бумеранг". Самоходните гаубици "Мста-С", защитните ракетни комплекси "Бук-М2" и "Панцирь-С", също преминават през Червения площад. Военновъздушните сили също предлагат интересно шоу.

Общо военната техника наброява над 100 единици, а военнослужещите са 10 000. Парадът няма как да мине без емблематичните автомобили ЗиЛ-41041 АМГ. Всъщност тези огромни кабриолети са три на брой - един за приемащия парада и втори за командващия. Третата машина стои в пълна готовност на вратата на Спаската кула и се явява резервен автомобил в случай, че някой от двата ЗиЛ-а се развали.

Интересен факт е, че въпросният параден кабриолет е построен върху шаси от американски пикап GMC Sierra и всъщност дори не е ЗиЛ. Вътрешнозаводският индекс на автомобила е ГАЗ СП-45. Автомобилите са произведени от компанията Атлант-Дельта, която е част от групата ГАЗ, но каросериите са от ЗиЛ, а възлите и агрегатите са стари. Вижте повече за техниката на парада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини