Last news in Fakti

9 Май, 2016 12:52 38 275 68

Вижте руските парадни автомобили, танкове и военна техника

  • парад-
  • техника-
  • зил

Парадът на победата на червения площад, посветен на 71-вата годишнина от края на Втората световна война и тази година предложи зрелищна военна техника. Легендарните танкове Т-34 са акцент в парада, но освен тях руснаците излагат на показ новите бронирани автомобили Тигр, танковете Т-90, бронетранспортьорите БТР-82А, бойните машини на пехотата БМП-3, както и новите "Курганец-25" и БТР-ите "Бумеранг". Самоходните гаубици "Мста-С", защитните ракетни комплекси "Бук-М2" и "Панцирь-С", също преминават през Червения площад. Военновъздушните сили също предлагат интересно шоу.

Общо военната техника наброява над 100 единици, а военнослужещите са 10 000. Парадът няма как да мине без емблематичните автомобили ЗиЛ-41041 АМГ. Всъщност тези огромни кабриолети са три на брой - един за приемащия парада и втори за командващия. Третата машина стои в пълна готовност на вратата на Спаската кула и се явява резервен автомобил в случай, че някой от двата ЗиЛ-а се развали.

Интересен факт е, че въпросният параден кабриолет е построен върху шаси от американски пикап GMC Sierra и всъщност дори не е ЗиЛ. Вътрешнозаводският индекс на автомобила е ГАЗ СП-45. Автомобилите са произведени от компанията Атлант-Дельта, която е част от групата ГАЗ, но каросериите са от ЗиЛ, а възлите и агрегатите са стари. Вижте повече за техниката на парада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alehandro

    5 7 Отговор
    "Интересен факт е, че въпросният параден кабриолет е построен върху шаси от американски пикап GMC Sierra и всъщност дори не е ЗиЛ."
    Толкова за големите "майстори" на коли

    Коментиран от #12

  • 2 Alehandro

    4 6 Отговор
    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=q18at_hhUsM[/youtube]

    ЛАДА КРАНТА, Дори и Путин не можа да запали тоя ковчег
  • 3 Дядо поп

    2 5 Отговор
    Радославе,трябваше да дадеш сведения и за гащите и
    чорапите на участниците в парада,за да покажеш,че
    руските баби и чорапи не могат да плетат,я виж
    как са оживиха от сведенията за зиловете.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван Господинов

    6 3 Отговор
    Споко рашките не могат да си направят коли а американците двигатели за ракети. Всеки продава каквото може и в общи линии като дръпнем чертата те доста добре си се разбират и си делят баницата успешно от доста време. Само разни шебеци си играят на фили и фоби докато не дойде време да преотстъпят своята трохичка от баницата и да си останат с пръст в ....където пожелаят ако са останали живи. Айде гледайте си в своите панички че ще ви вземат нямането

    Коментиран от #61

  • 6 656

    3 4 Отговор
    Невероятни са руснаците, браво....ставай страна агромная.
  • 7 4499

    3 4 Отговор
    За догодина за деветомайския парад край Босфора.
  • 8 Скотю Скотев

    3 3 Отговор
    Ние направо се изложихме с остарялата морално ни негодна за съвременна война техника и полуумните задници наричащи се армия...
  • 9 RUSSIA

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "UKRAINE FREE":

    Слава РОССИЯ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 МОМКОВО

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Alehandro":

    ВСЪЩНОСТ МЕНТЕТО СИ ТИ .ДУПЕДАВЕЦ С ГЕЙСКО ИЗЛЪЧВАНЕ.НАДУШВАМ БЕЗКОНТАКТНО НИЗКИТЕ СЪЩЕСТВА ?!?!

    Коментиран от #14

  • 13 Михаил М

    4 3 Отговор
    Подробно показване на безсмислената руска военщина.
    Имам чувството, че в тази страна ( Русия) хората живеят, за да служат войници и да боравят с оръжие.
    Сякаш няма нормален живот извън армията и военните дела.

    И ... кому е нужно всичко това ?

  • 14 Alehandro

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "МОМКОВО":

    От момоково си бил преди 50 години. Сега си от дядово.

    Коментиран от #15

  • 15 МОМКОВО

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Alehandro":

    С БРАТУШКИТЕ ДАЖЕ ЛЕТЯХ В КОСМОСА ПЪК ТИ ТЪЙ ША СИ ОСТАНЕШ ЗАРИНАТ В Л...ТА И КАТ ГЛЪТНЕШ ЕДНО ША ГО ИЗПЛЮЕШ ТУК В ЕФИРА НЕБЛАГОДАРЕН ПЛАЧЕЩ ДА ПОДСКАЧА КАЗАЧОК ПОД ДУЛОТО МИ ?!;?
  • 16 кузман

    5 3 Отговор
    руснаците се държат тъка като че ли те спечелиха войната истината е че победителите са великите сили а не руснаците
    просто на 9 -ти май се смениха немските фуражки с руските фуражки,
    ако не бяха великите сили днес нямаше да има рубли и копейки и подобни показни хвалипръцковски мероприятия

    Коментиран от #19, #20, #21, #25

  • 17 555

    3 4 Отговор
    ВСИЧКИ РУСОФОБИ ...НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ.
  • 18 кучето шаро

    3 5 Отговор
    ЧЕСТИТ ДЕН ПОБЕДИ
  • 19 МОМКОВО

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "кузман":

    АБЕ КВИ ВЕЛИКИ СИЛИ КВИ ДВЕ СТОТИНКИ ЯВНО ХИЧ НЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ИСТОРИЯТА А С НАСТОЯЩЕТО СИ КАТ НАПУШЕН ПЪРВОКЛАСНИК.ПЪК АГРЕСОРИТЕ И КОЛОНИАЛИСТИТЕ ОТ САЩ ОЩЕ ТОГАВА СИ ПРИБРАХА ВСИЧКИ НЕМСКИ ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ БАРАБАР С ФУРАЖКИТЕ И ОЩЕ СИ ГИ ДУНДУРКАТ .ТРУДНО МАЙ ПРЕГЛЪЩАШ КАТ ИЗПЛЮЕШ НЯКОЯ ЛЪЖА .МОГА ДА РЕША ТОЗИ ПРОБЛЕМ САМО ДА РЕША .ЯСЕН ЛИ СЪМ ПОДЛОГО ЕВРОПЕЙСКА?!;?!

    Коментиран от #22, #30

  • 20 стк 412

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "кузман":

    Руснаците не са ли велика сила.Като са толкова велики защо са допуснали Сталин да окупира половин Европа.
  • 21 Carfen

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "кузман":

    През ВСВ 75% от немските сили се бият на Източния фронт с руснаците, а с останалите 25% държат окупирана цяла Европа и се бият срещу Великите сили. Американците се включват в Европа с малко закъснение(играта им беше в Тихия океан), когато вече немците са в остъпление.

    П.С. Не се сещам за американско знаме на Райхстага, а за руско.

    Коментиран от #23

  • 22 Alehandro

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "МОМКОВО":

    Дедка, до към обед си добре, ама следобяда почваш да изкукваш. Айде гледай новините и лягай, че за утре да си по-свеж. Тъкмо на сън да покомандваш малко парада и да разтреляш враговете :)

    Коментиран от #24

  • 23 Alehandro

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Carfen":

    Стига сте повтаряли руснаци. СССР не са само руснаци. Руско знаме на райхстага не е имало. Как може да бъркате елементарни неща.
    Тази война не е само в Европа. Африка, Азия са също огромни фронтове. Освен това САЩ са снябдявали ссср с огромни количества стоки и техника, докато в обратна посока са пътували празни кораби.
    Не казвам, че ссср няма заслуги за победата, но те хич не са 75%

    Коментиран от #28

  • 24 МОМКОВО

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Alehandro":

    РАЗХАЙТЕН НЕХРАНИМАЙКО И ДЕРИБЕЙ .МНОГО ХЛЕБЕЦ ИМА ОЩЕ ДА ИЗЯДЕШ НЯКЪДЕ КЪМ ЕДИН ВАГОН ДОКЪТ ИЗРАСНЕШ ЗА ДА МИ КАЗВАШ КАКВО И КОГА ДА ПРАВЯ МАКАР ЧЕ В ТЕЗ Г..НА ДЕТ ПЛУВАШ ША БЪДАТ ЛОБНОТО ТИ МЕСТЕНЦЕ НО НИЩО ТИ СЕ ЧУВСТВАШ КОМФОРТНО ТАМ?!::?
  • 25 Янг

    3 4 Отговор

    До коментар #16 от "кузман":

    Нещата не са толкова прости, колкото ги излагате крайни руссофоби и крайни руссофили. Войната е многопластова. Определен имперски кръг в САЩ, който има интереси и днес от световни войни, изтребление на човечеството и успешно си прави политиката както му е изгодно, но той не е американски, а наднационален. Зад и над него стоят конгломерат от други хуманноидни цивилизации, които имат интерес от изтребление на човечеството. На страната на човечеството има и други цивилизации. Кофтито е, че вие или оплювате русснаците или ги превъзнасяте тотално, или оплювате американците или ги превъзнасяте тотално! А истината е, че за победата работиха милиони дори милиард труженници по света - русснаци, германци-антифашисти, поляци, чехи,с ловени, българи, турци, англичани, французи, египтяни, араби, из Азия куп народ. Войната бе спечелена от дружнните усилия на световните антифашистки човешки ценности. За обрата на втората световна война най-голямо значение изиграха съветската армия като жива сила, отделно всякакви разузнавачи от къде ли не и не един доброволец американец, англичанин и други. Но Съветската армия направи първият сериозен разгром над Райфс Вермахта и унищожи при Сталинград повече от две трети танкове, самолети огромна жива сила на Вермахта. Даже генерал Паулус се изказва, че след Сталинград, Вермахта няма как да продължи дсори и руснаците да отстъпват, дотолкова смазана разбита обезкръвена и с разбито снабдяване и оръжие е армията на Райха. И това е факта. Започват вербовката дори на деца в Германия за фронта, заради манията на превеликият ви фюрер на някои, а обикновен авантюрист с мания за световна слава и величие и слуга на задкулисен импеерски кръг. Нито Хитлер, нито Сталин са случайни хора. Не са и на постовете случайно. Това е гигантски театър режисиран от задкулисен кръг. Лошото е, че в него измират милиони свестни хора, цвета на редица народи, а често остават помията живи. Затова и войната е несправедливо - там умират много стойностни хора, а често оцеляват рецидиви, изметта на човешкият свят. Да оплювате САЩ или СССР е простотия! САЩ също даде не малко жерртви, Англия също и други. Проблема не е на САЩ - много доброволци се записаха и воюваха срещу Райха - заслужават същата почит както и загиналите съветски войни и останалите! Проблема е на някои от елита в САЩ - те до последният момент изчакаха намесата си във войната, търсейки своята лична зигода, а с това допринесоха за повече жертви и сред останалите антифашистки сили. Освен другото, ами и знаеха за нападението срещу Пърл Харбър на японския флот и авио, но нарочно оставиха да бъде разрушен Харбър, загинаха много военни, потопиха огромен флот на САЩ там. За да постигнат свои лични цели. Много са игрите във втората световна война и на английското и на американското разузнаване чрез Алън Дълес - тогавашен резидент на ЦРУ за Европа. Не една преговорна уловка закачка има между английските Чембърлейн, Дълес, Рибентроп, германски генерали и резиденти и редица други. И истината е, че целенасочено предлагаха сделка на Хитлер - да насочи войските си изцяло на изток срещу СССР а с тях да се води фиктивна война и дори да се съюзят. А в същото това време доброволци американци загиваха също от войната, докато елита им си разиграваше интересите с Хитлер... Да оплювате американци и русснаци загинали в тази адска война е противно. Ако не уважавате загиналите, поне не ги плюйте! Някак си противно е тези хора да са умрели за свободата ви, а да ги плюете! Друг е въпроса, че тоталитарната мафия на около Живков осра соца като идея и го превърна в поредната личностна диктатура монархопартийна! Но това е друга тема.... РУсснаците дадоха много за да бъде спрян Райха и трябва да сме благодарни на загиналите затова, а и да уважаваме оцелелите! Те воюваха искренно. Не малко войници са загинали и от разстрела на съветски тоталитарни командири особенно в първата част на войната. но и това е друга тема. ИСтината е, че войната е мръсно и гадно дело. Тогава и на гащите си не можеш вярва, камо ли на командирите си и на кой ли не. Не един е предаден от подчинени и командири... Войната е гадно нещо. Който я харесва, е просто убиец по мечти. А само да мечтаеш да убиваш не е човешко, не е нормално, някак си се превръщаш в машина. Това те обезсмисля като човек.
  • 26 rumpi

    2 1 Отговор
    МОЖЕ САМО ДА ГИ УВАЖАВАМЕ.
  • 27 Янг

    2 2 Отговор
    Впрочем, ако ви попадне книгата на Рихард Зорге, прочеетете я! Някога я четох и там просто се разкриваше онова, което бе в действителност - задкулисните игри на висши герпмански, американски, френски, английски политици и военни, в техните лични мечги за власт кокал и манипулация на народите. тогава ще разберете, каква е истината - че и на командирите си и на подчинените си не можеш да вярваш по време на война често... Защото както нашите генерали и политици ни предадоха и досега ни геноцидират толерирайки престъпността макар и с бездействие, така и американски и съветски и не един по света е предаден и от свои и от чужди. Затова войната е ад - защото там не можеш да знаеш откъде ще дойде смърттаа - дали от външен противник или от другар в ротата или капитана ти. Затова и войната е най-несигурното и кърваво нещо - тя няма нищо човешко. Затова и е животинска работа. Но се води и от хора твърде често. за което човечеството само си е виновно с делата си.
  • 28 Янг

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Alehandro":

    Наричаме с термина "русснаци" или "россияни" както се наричат те, цели май бяха 75 националности в РСФСР - Российская Федерация. Там има и татари казаци московци украинци и литовци ескимоси сибиряци и какви ли не, но всички са русснаци Така е и по време на войната - загиналите в нея са от всякаквите им там националности. Има и фашисти русснаци не един. Водача на партизанският отряд Федор Ковпак на един от най-големите партизански отряди по време на войната води не едно сражение с петлюровци, бандеровци, и други подобни есесовски маниаци. така, че като казваме русснаци, разбираме всички от населението на Русската федерация. Има и не един българин там. И тук има не един русснак .И какво от това? Въпроса е какъв е човека - човек или звяр, почтенн хуманноид или разбойник?) ако е разбойник не е човек! Тогава той няма човешки права и е редно да бъде убит - визирам изнасилвачи, крадци на домове, убийци на старци и други невинни създания! за съжаление местното правосъдие и законодателната му част са античовешки - те защитават разбойниците под формата на хуманизъм. А разбойниците са изгубили хуманизма си извършвайки пъкленното си дело и дела. Ето това е жестокото на това правосъдие - създадено е да съди и наказва разбойниците, според делата им, а в свой интерес лобистки често прави обратното. Така, че няма основание да оплювате русснаците, нито американците! По-скоро трябва да се диференцират според делата хората! И който е разбойник, рецидив, редно е да се чисти...! Но Закона не го прави често. А тук открито лобира често за рецизиви било разни БПК, Амнести и други. те често служат на разбойничеството. Разбойника след като е станал изверг губи човешките си права, това трябва да е ясно! Той е човек с права, докато стане разбойник! След това той няма човешки права, той вече е изверг за трепане! А защо се толерират такива индивиди?
  • 29 Янг

    3 5 Отговор
    И още нещо.... онези човечета, подиграващи се с паметника на Незнайният воин не разбират, че оплювайки този паметник оплюват и много по света дали живота си и сега в настоящето водейки битки за един по-добър свят. А под названието Незнаен воин, попадат и съветски, американски, полски, български, турски, арабски, китайски, чехословашки, виетнамски гватемалски ...абе от цял свят всеки борец за по-справедлив свят срещу тиранични мечти. така, че който отрича този паметник, отрича всички такива герои по света! Спартак бе тракиец българин, не бе случаен човек. той бе призван, да оглави това въстание срещу робството на самозабравилата се каста на патрициите - съвременните ояли се накрали се политици, за да се уникожи тазци робовладелска система, за да се създаде един по-справедлив свят. Можеше да успее, ако не бяха алчността завистта предателството, които и сега са навред. Той бе водач, бе гений не заради друго, а защото бе с всички онези добродетели, присъщи и на Робин Худ, на милиони други подобни герои. така, че плювачите на загиналите съветски войни са същите глупендери, които оплюват и загиналите американски войни и други. Защото истината е, че американските войни дадоха също много жертви. Но се включиха далеч след като войната бушуваше. След Сталинград, втората гигантска битка, смляла колосална жива сила и техника на Райха бе при Куркската дъга. Това бе по-жестоко и от Сталинград, понеже Хитлер хвърля най-елитните си есесовски дивизии срещу съветската армия. Сраженията са така кървави и продължителни, че Райха за втори път е колосално обезкръвен, а съветската армия търпи огромни загуби. но тя е в защитна позиция и няма избор. Третата колосална битка, дала вече обрата във Втората световна война е битката за Москва. Сраженията са така яростни, че с месеци Райха не може да помръдне ни напред ни назад. Докато не настъпва прелома. След този прелом Сталин и щаба на Съветската армия издават заповед за непрекъсната офанзива след отстъпващите вече германски войски. И това не е лесно, защото армията на Райха е отлично въоръжена. Но войната вече добива обрат. Така, че който оплюва заслугите на Съветската армия или е незапознат с фактите или просто е надъхан руссофоб. А това не е добре - нека фактите говорят - те са истината! А нищо не стои над истината, дори интересите. Битката на генерал Ромел срещу Айзенхауер също допринася за разгрома на Райха и други такива. Но тук Айзенхауер има предимство - полски дешифратори разкриват кода на германската Енигма и техните модификациии за ЛуфтВафе, Морсакта марина и сухопътният Вермахт. И въпреки промяната на кодовете на гарманските войски, схемата веднъж усвоена успява да дешифрира техните намерения. на практика Айзенхауер води битка знаейки намеринията на германските войски навред. и чудното е, че никой не се сеща да съобщи за такива неща на съветските си съюзници? Но и русснаците си имат разузнаване и разкриват ходове не веднъж на РайхсАрмии. И често и двуличието на съюзнически действия. Така, че ако говорим, за фактите, те са много и е трудно да се обобщи. Но едно е сигурно - без колосалното усилие на съветската войска, трудно би бил спрян Райха, даже бих казал при тези продажни правителства във Франция и Англия и други по това време - невъзможно. да не забравяме, че и Япония е в Тристранният пакт. така,ч е който оплюва Съветската армия, оплюва свободата си. лесно е да се седи на меко във фотьойла и да се плюе. А там на фронта хвърчат пръст камъни и осколки и плюеш кръв ръжда зарин и какво ли не. И си каго жив мъртвец .Само желанието да убиеш врага те държи жив - нищо друго. Фотьойлните герои са много. И лесно плюят. Както Костов и останалите приватизатори лесно приватизираха нещо, което не е тяхно и нямаха право - държавата не е тяхна, но я разфасоваха. Така, че гадости много навред...
  • 30 кузман

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "МОМКОВО":

    момково19мурзилките не са спечелии войната
    истината е че великите сили им помогнаха да не изчезнат като нация
    и сега цялата тази показност от страна на русия е излишна и е демонстрация на неблагодарност към тези които им помогнаха да оцелеят, неблагодарност и наглост е да си приписваш победа която не е твоя

    Коментиран от #34

  • 31 Янг

    3 4 Отговор
    Честит празник за спечелването на поредната битка срещу тиранията в света! Това е символът 9-ти Май. войната официално е завършена, а неофициално и днес си я има. но тя не е спирала. Сега джихадистите са наследниците на есесовските команди от Райха. И пак искат същото Райх-Халифат, където Фюрерът АлБагадади да се прави на Господ и да раздава кефа си над останалите, а аскеера с пушкалата вместо "Хайл Хитлер" да реве "Аллах Акбааар" и същата работа. така, че войната не е спирала. И едва ли скоро ще спре съдейки по морала на много хора по света. Но ако говорим за историята то Съветската армия даде огромен принос за сриването на мераците за световен Райх. Е, някои оплюват това. Но някак си е неловко да оплюват тези, умрели за тяхната свобода... направо си е гадничко.

    Коментиран от #32

  • 32 Капота

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Янг":

    Какви са теа романи бе !!?? Може и да казваш много истини, само че ние не сме ученици на Иван Вазов, кой че ги чете тия томове ??
  • 33 abv

    3 4 Отговор
    Това е армията на която българския народ дължи своето сегашно съществуване. Ако не беше Русия , досега много от нас нямаше въобще да се родят, а тези които се родят щяха да са мюсюлмани, сещате се за какво намеквам. Америка никога няма да се застъпи за нас, но Русия винаги ще ни помогне, макар и грешната външна политика на правителството ни. Казвам всичко това за младото поколение в България, коато не може да осъзнае колко много е направила за нас тази ВЕЛИКА ДЪРЖАВА НАРЕЧЕНА РУСИЯ, А ПРЕДИ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ РЕПУБЛИКИТЕ -СССР.
  • 34 Марио Колев

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "кузман":

    Аман от мързеливи неграмотници.
  • 35 555555

    2 3 Отговор
    И кабриолетите им като танкове...
  • 36 РАМБО

    4 2 Отговор
    Алооууу Карлуково пускайте алармата !!! Група тежкоболни от червен комунизъм разни там момковци , янговци абевейци са избягали и сега цръцкат червени изпражнения във Факти ! Хванете ги и съвсем безмилостно ги наблъскайте със американски хапчета ама им ги блъскайте отзад , че да хванат!!!
  • 37 Бат Саше

    2 1 Отговор
    Безсмислените и простеещи кавги между "русофили" и "русофоби" нямат край. Бай Ганьо разбира от всичко - от световна политика, от икономика, от история.....и какво ли още не. Ако не бяхте толкова жалки и трагични, поне щяхте да имате мъдростта ако не се преклоните, то поне да замълчите пред величието и историята на този Велик народ... Народ какъвто ние никога не сме били и със сигурност никога няма да бъдем. Ние сме "нация", съставена преобладаващо от безмозъчни последователи на карикатури като Боко и Плевньо, стадо което и задника не може да си избърше, но намира махана златния умивалник в царската тоалетна... Само за сведение! Не съм русофил, по-скоро съм неонацист! Хайде със здраве и честит празник на руснаците- има какво да празнуват!
  • 38 МоТо

    2 4 Отговор
    Само като чуеш "Вставай страна огромная..." настръхваш !Няма друга такава изстрадана победа в човешката История-над 20 милиона жертви!
    Като се напукат яко - стават на крака и почват за наздравица да викат "За Родину!" - заслужават уважение - Честит Ден Победьй!!!
  • 39 ники

    2 4 Отговор
    Благодаря Русия
  • 40 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    тези таратаики освен 100 те метра по площада друго не могат да изминат ,но и след тези 100 метра следва смяна на двигател ,скорости и окачване!

    Коментиран от #49

  • 41 СССР

    2 3 Отговор
    Поклон пред БОГ! Поклон пред Руския народ! Поклон пред Великият Съвецки Съюз!!!
  • 42 Дааа

    4 2 Отговор
    Какъв велик съвеЦки съюз бе? Близачи сте вие...
  • 43 ФАКТ

    3 2 Отговор
    Че са ни освободили, освободили са ни. След което обаче може да се попита - освободили, колко са ни освободили? Точно колко е ключовият въпрос. Колкото Княжество България. 60 000 кв. км. Половината от днешна България. И трагично малко от реалните български територии и население! Цялата трагедия на разкъсаната България е заложена още тогава. И то още преди събитията! Още много месеци преди да започне войната, Русия е сключила тайни договореност с други велики сили, в които вече предвижда, в случай на победа, раждането на Княжеството и на Източна Румелия. Не освобождаване на българите, не свободна България върху българската територия, а една България-джудже, откъсната от всички посоки! Пък Санстефански идеал, пък лошите Велики сили... Приказки по телефона, а практически Русия залага жестокото разкъсване на България още преди войната и го изпълнява точно. Всичко е борба на интереси и свободата на българите никога не е била някаква особена цел, извън тръбите на пропагандата. На всеки един освободен, трима оставят в робство. И то преднамерено. И не само това, ами когато българите сами се преборват за своето Съединение, Русия е против. Пък даже и след него, България си остава завинаги орязана отвсякъде и разкъсана. Така е предвидено и изпълнено, преднамерено. И много последователно, във всички последвали десетилетия и конфликти, Русия е винаги противник на българското обединение и освобождение на останалите земи. Пък да не забравяме, че благодарността ни не е единствената отплата. Окупационният дълг, който България изплаща на Русия за нейното управление през 1878-79, е в размер на 10 618 250 рубли и 40 копейки. Или ако някой реши с тези пари да си купи злато, то по тогавашните стойности ще отнесе едни скромни 32 тона жълт метал. А иначе наистина са ни братя и са ни освободили (ама и доста частично, и доста добре платено).

    Коментиран от #44

  • 44 Янг

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "ФАКТ":

    Казваш фактите и е така. Но говорим за втората световна. А иначе имперските интереси и на Русски кръгове и на Райха и на Халифат маниаци е едно и също. Затова, че тук войните са най-вече между интересите на разни кръговее, а те впрягат и народи и държави в тия войни. Ами като сме глупави да ми удисваме....
  • 45 отличник

    1 0 Отговор
    Засрамете се бе хора. Какви ги приказвате. Погледнете цяла нация как уважава своите герои от войните . А ние какво - отнехме лекуванета на 3000 души, че и по-малко ветерани от войните. Че това са 2-3 леки коли на парламента. Сами не се уважаваме , не си пазим
  • 46 Jack Bauer

    3 0 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕНИЕ: До Администраторите на fakti.bg; Моля ограничете коментарите до 256 символа, че някой от тях стават по-дълги от статията заедно със снимките. :D :D :D
  • 47 ГОСТ

    2 0 Отговор
    Не мога да разбера защо някои хора толкова се дразнят на това как друга страна и народ прави нещо? Загледах се малко в парад и това което чух, за съжалени не съм чувал тук от много години. Думи като история, памет, духовен и най вече ОТЕЧЕСТВО!
    Ние с циганската сган не искаме да се справим, а сме тръгнали да даваме квалификации на другите. май е време да се погледнем малко в огледалото, пък след това да обсъждаме другите. Истината е че никой освен нас, няма да ни оправи!
  • 48 C4 s reisa

    0 1 Отговор
    Като не знаеш къде се намираш, защо изобщо коментираш...
  • 49 C4 s reisa

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Като не знаеш къде се намираш, защо изобщо коментираш...
  • 50 7777777

    2 0 Отговор
    Велика страна и велика армия! Няма семейство, което да не е изгубило роднина в тази война, затова са толкова сплотена нация! Чета коментари от хора, които не познават историята, има предавания по нешънъл джиографик за ВСВ, направете се труда да ги изгледате пък тогава коментирайте! Чърчил и Сталин на една салфетка са разпределили Европа, ние се падаме в съветската зона на влияние! Що се отнася до България най-черната дата мисля е 17.07.1913 г когато царя дава заповед да се нападнат сърбите, дотогова ние сме изгубили само част от македония, след това ни нападат гърци, турци, румънци и късат територии от България, за да остане това, което сме днес. Даже гърците са имали претенции за територия до Асеновград, а по Ньойския договор 1919 г са ни дали икономически излаз до Солун, ама само на книга! Ние никога няма да бъдем нация като руснаците, такива добродетели като история, памет, патриотизъм, отечество нашите управници ги заличават в учебниците по история!
  • 51 7777777777777

    0 2 Отговор
    няма г.золизец който да не е изкарал поне 5 лева с облизване на руски задници с вдъхновение.

    Коментиран от #53

  • 52 felleiani

    0 2 Отговор
    bedna durjava bedni manteliteti edin rusnak vzema 150 dolara pensiq ama ima orujie mng dobre za 4ove6kiq standart ne normalni hora priemat taka
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Пияна руска нинджа

    0 2 Отговор
    1944 година до 1989 година народа се нагледа на руски боклуци от рода на Волга,Москвич и Лада.
    Чакаше се почти 20 години за една руска тарантайка която харчи 15 литра на 100 км.
    На тези алкохолици им дай само да произвеждат бомби и да пият водка.

    Коментиран от #56

  • 55 Боб

    0 2 Отговор
    Тия освен да дрънкат оръжия друго правят ли ?!?!

    Коментиран от #57, #59

  • 56 стк 412

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Пияна руска нинджа":

    След като Запада не могат да правят добро оръжие се налага да правят добри коли иначе ще умрат от Глад. Руснаците с дрънкулки не се занимават пък и не струват пари .
  • 57 стк 412

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Боб":

    Не само дрънкат оръжия ами и много добре ги продават пред завистливите погледи на Янките...Най търсеното оръжие.
  • 58 До стк 412

    0 2 Отговор
    Ти какво печелиш че руснаците продават оръжие?Защо бай Ганьо гледа винаги в двора на комшията?Мислиш че руснаците ще ти подарят нещо безплатно или пак ще освободят тази бедна държава от мизерия?
    Руснаците са прости по природа и признават само алкохола!!!

    Коментиран от #60

  • 59 Янг

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Боб":

    Моделите Лада Ларгус, Лада Веспа, и по някои от другите им марки никак не са лоши, като ЗАЗ, Москвич и др.. Имат нови модели джипове, които са доста проходими. Не съм карал, но четох новостите им. ОТговарят на Юро5 стандарт и по нищо не отстъпват на много други модели в света, освен може би по качеството на обзавеждане. Суперлативи четох за Лада Веспа и Ллада Калина СУВ - тестван е в пустинни условия и няма затъване... Но само опита показва кое колко струва? Защото и най-реномираната кола, в определени условия може да те предаде. И най-нехаресваната кола, в подобни условия да ти спаси живота. След обединенията на русскит автопроизводители с чужди концерни като джойнтвейнтчъри качеството на автомобилите им рязко нарастна, поради опита на големите гиганти. Например Лада Ларгус е живо копие на Дачия Логан Ван. А съдейки по прочетеното за нея, никак не е зле за цената си - струва си!
  • 60 стк 412

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "До стк 412":

    да не би религията да им забранява алкохола. РУснака е с богата душа и голямо сърца.Не сноб като западняка . Да не говорим за Рускините..
  • 61 Pendes del Valeros

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван Господинов":

    5:45 - Човекът се кръсти...Аз съм възхитен, министърът на отбраната на Руската федерация, страната, която се противопоставя на мутрите от Ф А Щ, се кръсти по славянски... Никой не може да ме убеди, че Русия не си заслужава да бъде подкрепяна от нас, те се наши братя-ако не по кръв, то по писменост и религия.
  • 62 проект ескорт amg 65

    0 2 Отговор
    -Кръстат се кръстат се както мома се върти на кръстопът като са всички другари комунисти масони бизнесмени милионери и милиардери и магарето под опашката цункаха както се кръстеха като откриха най-голямата джамия във европа лично от техният вожд-старшина от кгб лилипуткин.....
  • 63 Мишка

    1 0 Отговор
    Еееййй тва що е Русия и Руско на някой много им бърка в задните части.Та чак до гърлото стига.Не разбрахте ли най-после че с гол задник на таралеж не се сяда.
  • 64 карадашлъ

    0 1 Отговор
    турците така им го подадоха във задните части на руснаците във сирия със сваления руски самолет че им излезна двоен чак през ушите те затова и носят ушанки

    Коментиран от #66

  • 65 аркадаш

    0 1 Отговор
    за благодарност че им построиха най-голяма джамия във москва
  • 66 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "карадашлъ":

    Неставай смешен Уйлиййй.Свалили им един самолет.....и с това се свършила бойната авиация на Русия.Това да не са Българските ВВС с два самолета и единия е все в ремонт.
    Я се огледай и виж къде са братята ти от анадола и виж къде е Русия.Кой реве като разпран задник Русия или Турция?
    Смешници.........
  • 67 каракулак

    0 1 Отговор
    братята ми са в германия и ще пътуват по-цяла европа без визи а вие ще смучете само кефир и кумис във кавказ

    Коментиран от #68

  • 68 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "каракулак":

    Само това ли можа да измислиш с трите тъпи ника от който пишеш?
    Ами ако се чувстваш по-умен като ходиш да лижеш гъ......ве в Европа тръгвай нямам нищо против.
    Там за където ти мечтаеш Аз отдавна Съм бил.Но Съм бил там като турист на разходка за кеф и удоволствие.Не гатърбайтер и роб на някой еврогей.Приятно прекарване друже.