Отидете към основна версия

5 246 5

Сделката между Apple и Qualcomm убива 5G конкуренцията

  • apple-
  • qualcomm

Изненадващо, Qualcomm и Apple са се съгласили да отхвърлят всички съдебни дела един срещу друг. Последното съобщение в пресата от Apple и Qualcomm твърди, че всички текущи съдебни дела между тях ще приключат незабавно.

Със съюза между тези две компании, ще има последствия в мобилния свят, но никой не е очаквал, че това ще стане толкова бързо. След сключването на сделката между Apple и Qualcomm, Intel обяви, че ще напусне бизнеса с 5G модеми.

Това означава също, че от една страна няма да има забрана за продажбите на iPhone в никоя страна по света, защото Qualcomm вече успяха да постигнат подобни съдебни решения. От друга страна Apple отново има на своя страна лидер в 5G модемите.

Apple и Qualcomm се споразумяха глобално за лиценз за патенти, което потвърждава, че компаниите ще работят заедно през следващите шест години. В рамките на споразумението Apple е решила да плати на Qualcomm неизвестна сума.

Intel публикува съобщение в пресата, че ще продължи да обслужва 4G мрежите си, но отменя плановете за 5G модеми за смартфони, които първоначално бяха планирани да бъдат готови през 2020 г. Intel заяви, че ще инвестира в 5G инфраструктура и изработване на 5G модеми за лаптопи, IoT и други устройства.

Intel не споменава Apple или Qualcomm в прессъобщението, но времето на обявяването почти със сигурност не е случайно. Все пак Intel може да продължи с поддръжката на Android устройствата, но загубата на Apple като партньор изглежда е твърде голяма.

С пускането на Snapdragon X50 и Snapdragon X55 5G модеми, Qualcomm доказа, че компанията е готова да предостави 5G технология. Очаква се Apple да пусне iPhone 5g в 2020 г. с Qualcomm 5G модем.

С последната промяна в отношенията, Apple и Qualcomm могат да работят заедно, за да създадат по-добри продукти, включително 5G смартфони.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Край с евтините iPhone-и

    От Apple са взели решение да прекратят производството на моделите iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone 6 и iPhone SE. От компанията смятат, че тези модел ...
    07.05.2019
    8 435
    23
  • Huawei ще продава 5G модеми на Apple

    От години Huawei разработва свои собствени високопроизводителни процесори и модеми, като така увеличава портфолиото си от мобилни устройства. И досега ...
    14.04.2019
    6 636
    29
  • 5G смартфоните са готови

    Миналата седмица Qualcomm Inc представи второто си поколение от така наречените модемни чипове, които позволяват да свържете телефона си към 5G мрежит ...
    24.02.2019
    9 333
    25
  • Apple сваля цените на iPhone

    Изнесените резултати за броя на хората, използващи продукти на Apple имат за цел привличане на нови инвестиции. Така корпорацията се опитва да привлеч ...
    31.01.2019
    19 664
    42
  • Знаете ли колко iPhone са активни в света?

    Финансовият директор на Apple Лука Маестри съобщи, че има потвърдени данни за 900 милиона активни iPhone устройства в целия свят. Такава статистика те ...
    31.01.2019
    9 973
    23