31 Януари, 2019 15:28 9 540 23

Знаете ли колко iPhone са активни в света?

  • iphone-
  • apple
Знаете ли колко iPhone са активни в света? - 1

Финансовият директор на Apple Лука Маестри съобщи, че има потвърдени данни за 900 милиона активни iPhone устройства в целия свят. Такава статистика технологичният гигант разкрива за първи път.

Освен това, Маестри добави, че в края на 2018-а количеството активни устройства на компанията, сред които са смартфоните iPhone, умните часовници Apple Watch, таблетите iPad и компютрите iMac, са 1.4 милиарда.

Маестри каза още, че компанията планира периодично да предоставя актуална информация за броя на нейните устройства. Финансовият директор коментира и популярността на новите модели.

Той заяви, че най-купуван е iPhone XR, а след него следват XS Max и XS. Изнасяните данни са предназначени да покажат, че базата данни на ползватели, използващи устройствата на Apple непрекъснато се увеличава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NikNay

    19 6 Отговор
    Не ме интересува.
  • 2 WUAWEI

    15 5 Отговор
    Колко ли е вярно?
  • 3 Meganoob BG

    12 6 Отговор
    900 милиона, но по 9 от тях се падат на един балък който се дави в парите си и се чуди за какво да ги харчи.

    Коментиран от #8

  • 4 Рашка с прашка

    15 3 Отговор
    То и доста Нокии работеха преди 10 години, но...
  • 5 FiXeD

    29 7 Отговор
    Ко, технологичният гигант ли казахте...!? Apple е просто обикновен дистрибутор на китайски телефони на тройни цени! Made in China, майна!

    Коментиран от #20, #21

  • 6 Марто

    6 13 Отговор
    До коментар 1 - като не те интересува - не чети.
    До коментар 2 - и да не е вярно, това е официална информация от Епъл. не е лошо да сме запознати с нея.

    Коментиран от #9

  • 7 Tervel bitcoin

    8 1 Отговор
    Твърде много са
  • 8 Къв си ти ве

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Meganoob BG":

    Къв си ти да казваш на хората за кво да си харчат парите
  • 9 NikNay

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Марто":

    Не съм и чел нищо освен заглавието, останалата ненужна информация нямам и намерение да четата.

    Коментиран от #19

  • 10 Крали Марко

    7 3 Отговор
    Съветската пропаганда от преди 30 години пасти да яде пред американската и епълската от наши дни.
  • 11 Бачо ти Кольо

    11 2 Отговор
    Нокия направили проучване през четвъртото тримесечие на миналата година и установили, че на всеки един стар айфон бутнат в чекмеджето се падат по 7 нокии, които все още се използват :)
  • 12 СссереМ

    3 11 Отговор
    Комплексарите и барабите с леновотата и самсунгите взеха да вият на умряло-значи епъл са на прав път.
  • 13 12345

    4 0 Отговор
    А защо засекретиха данните за продажбите си? Явно спада в продажбите е сериозен. С тези цени все по-трудно ще си продават стоката.
  • 14 Незнам и не ме интересува

    0 1 Отговор
    Ползвам Вико Съни
  • 15 Язе

    9 0 Отговор
    За това ли спряха производството на новия XS и върнаха "евтиния"XR модел,защото са много търсени?Шменти капели е тази информация.
  • 16 Aze

    1 0 Отговор
    То може 900 милиона да са активни, но колко се ползват? По-малко от половината може би, просто е невъзможно епъл да имат 13% дял на продажбите в смарфон пазара и почти една седма от света да използва айфон, това е невъзможно дори целия свят да използва смарфони, ковто не е така, целия свят ако е 7 милиарда едвам едвам 3 милиарда хора имат смарфон защото много голяма част от тези 7 милиарда са или твърде млади за смарфон (под 6-7 годишни), са твърде стари (над 60-70 годишни) или са твърде бедни...сега естествене епъл sheep-овете ще кажат "това е защото айфонът издържа много повече години от другите смарфони", е добре ако един самсунг се ползва 2-3 години по вашата логика следва, че за да са реални тези цифри един афон трябва да се ползва между 6 и 9 години!

    Коментиран от #22

  • 17 некойси

    1 0 Отговор
    Ми ако вземат и тези iPhone SE, продавани в eMag като нови от техния партньор Рила Софт (или Стантек под прикритие) може и да са + няколко хиляди.
    Схемата е позната, купуват рециклирани телефони от Китай, който са работили и са излезли от гаранция. Рециклират се евтини корпуси, дисплеи, батерии, запечатват се в кутии и т.н.
    От бройка предполага заделят по 200 лв допълнително на страна.
    За пореден път се убеждавам, че в тая държава всеки измамник се ползва с голяма свобода на действие, било то търговец, ЧСИ, чиновник и т.н.
  • 18 ШЯШЕЕ

    3 0 Отговор
    РЕКЛАМАТА Е ГОЛЯМО НЕЩО --- КАТО ТОЛКОВА ГИ ПРОДАВАТ ЗАЩО СЕ СЪРДЯТ НА ХУАЛЕЙ ЧЕ ГИ НАДМИНАХА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ
  • 19 Nikolay

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "NikNay":

    И ние кво да направим като си прочел само заглавието, коментара ти е малоумен
  • 20 John Doe

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "FiXeD":

    Така е, но с Ios, а не Android. Което го прави уникален спрямо другите. И да безбожно скъпи са, но си вършат работата доста добре и безпроблемно. В крайна сметка всеки си има вкус и мнение, но аз след 6 години употреба на телефони с андроид се реших и смених операционната система и съм доста по-доволен от Ios-а като цяло.

    Коментиран от #23

  • 21 асддса

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "FiXeD":

    Виж значението на думата дистрибутор. Те си пишат софтуера, те създават телефона, те избират материалите, те избират производители за частите и всичко се праща в Китай за да се сглоби. Какво искаш, да си произведат всяка една част сами ли ? А да си изкопаят сами металите не искаш ли ?

    Това е процеса за всеки един продукт.
  • 22 Те тва е

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Aze":

    Тука се говори за активни телефони,тоест работещи,а не дали се ползват ,аз имам работещи 4 iphona, но ползвам само един, в много редки случаи когато пътувам или ходя някъде взимам втори и нито един от моите модели не е от последните.Хронологически най-нови са двата iphone se като единия нарочно го купих преди месец....ползвам 6s който по дата на излизане е малко по стар ,но само по това и един iPhone 4s който работи безотказно ,но поради изкл. Краткия живот на батерията вече се ползва повече като домашен....и като се замисля всички взети заедно не правят цената на нов XS max 512gb, а съм сигурен ,че ще надживеят тая стъклария
  • 23 Късно отколкото никога

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "John Doe":

    6 години,с първия андроид Самсунг разбрах ,че това не е моята апаратура,на втората година като натиснах апликацията на телефон чаках буквално около 90 сек да видя приетите и набрани номера,това за мен е даже предостатъчно никога да не ги докосна повече