Отидете към основна версия

12 866 29

Няколко коли на старо, които ръждясват по-бързо от останалите

  • автомобилът на старо-
  • ръжда-
  • корозия

На страниците на портала Usedcars се появи интересен рейтинг на автомобили, чиято каросерия може да изгние само за няколко години. На първо място експертите посочват, като най-неблагонадеждни за покупка употребяваните китайски коли.

Старите китайски автомобили никога не са се славили с високата си устойчивост на гниене, но заслужава да се отбележи, че съвременните китайски автомобили са станали по-добри в това отношение и сега могат да се похвалят дори с поцинковани каросерии. Китайските коли на старо са относително популярни поради ниската си цена, но могат да изгният безвъзвратно само след няколко години.

Lada е другата марка, автомобилите на която ръждясват по-бързо от останалите. Тук като най-проблемен модел се посочва 2114 или известен у нас, като Samara. Сериозни проблеми с корозията има при каросериите не само в 2114, но и в цялото семейство на автомобилите Samara. Често дори при добри грижи автомобилът се покрива с ръжда достатъчно бързо и следователно преди закупуването на такава кола трябва щателно да прегледате каросерията.

Корейските модели на Chevrolet също попадат в графата с много бързи гниещи автомобили. Това важи за почти всички представени у нас корейски Chevrolet-и, но най-вече за компактното Aveo. Основният недостатък на Aveo са каросерийните панели, които буквално след 2-3 зими се предават на "кафявата чума".

Сред японските автомобили също има такива, които попадат в класацията. Това са модели на Mazda, като по-конкретно става дума за Mazda 3 и 6, както и за CX-7. Тези автомобили привличат купувачите със своя дизайн и оборудване, но тялото им не е готово да издържи на агресивни условия на експлоатация, а от дебелината и качеството на боята и лака има още много да се желае.

Що се отнася до най-големият корейски автомобилен производител Hyundai, то и при него има доста модели, които рано се предават на корозията. Като своеобразен анти шампион се посочва четвъртото поколение на Sonata, въпреки факта, че автомобилният производител претендира за частично поцинковане на каросерията, тези автомобили ръждясват доста бързо.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини