Отидете към основна версия

4 233 6

Изкуствен интелект за всички нови коли на Kia и Hyundai

  • hyundai-
  • kia-
  • изкуствен интелект

От 2022 г. автомобилите ще бъдат оборудвани с интелигентна мултимедийна система с много функции

Пресслужбата на Hyundai обяви, че всички предстоящи модели Hyundai, Kia и Genesis от 2022 г. ще бъдат стандартно оборудвани с информационно-развлекателни системи, базирани на Nvidia Drive.

Nvidia Drive, обясняват от корейския концерн, е комбинация от хардуер и софтуер, който ще даде възможност на свързани автомобилни услуги в мултимедийни системи с поддръжка на аудио, видео, навигация, комуникации и изкуствен интелект.

Няколко функции на тази платформа вече се използват в моделите Genesis GV80 и G80. Hyundai отбелязва още, че свързаната автомобилна операционна система (ccOS) ще интегрира масивните потоци от данни, генерирани от автомобила и неговата вградена сензорна мрежа, както и от външните центрове за данни.

Това трябва да доведе до създаването на „по-приятно и удобно информационно пространство за водача и пътниците“. Моделите с Nvidia Drive ще могат да получават нови функции и след закупуването на автомобила.

Те ще бъдат актуализирани през целия си жизнен цикъл и ще използват най-новата цифрова технология, налична към момента. Системата ще работи с графичните ускорители на Nvidia за обработка на големи количества данни, идващи от самия автомобил и околностите му.

Независимо дали автомобилът е в онлайн или офлайн режим, услугите ще работят безпроблемно. Освен това ccOS ще даде възможност за „предоставяне на интелигентни, персонализирани услуги чрез правилното определяне на намеренията и благосъстоянието на водача“.

А също така водачът ще бъде защитен „чрез наблюдение на вътрешни и външни мрежи, както и изолиране на данни, свързани с безопасността на превозното средство“. Hyundai обяви, че работи с Nvidia и за съвместно разработване на модерен цифров кокпит, който ще дебютира в края на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини