11 Ноември, 2020 10:48 4 156 6

Изкуствен интелект за всички нови коли на Kia и Hyundai

  • hyundai-
  • kia-
  • изкуствен интелект

От 2022 г. автомобилите ще бъдат оборудвани с интелигентна мултимедийна система с много функции

Изкуствен интелект за всички нови коли на Kia и Hyundai - 1

Пресслужбата на Hyundai обяви, че всички предстоящи модели Hyundai, Kia и Genesis от 2022 г. ще бъдат стандартно оборудвани с информационно-развлекателни системи, базирани на Nvidia Drive.

Nvidia Drive, обясняват от корейския концерн, е комбинация от хардуер и софтуер, който ще даде възможност на свързани автомобилни услуги в мултимедийни системи с поддръжка на аудио, видео, навигация, комуникации и изкуствен интелект.

Няколко функции на тази платформа вече се използват в моделите Genesis GV80 и G80. Hyundai отбелязва още, че свързаната автомобилна операционна система (ccOS) ще интегрира масивните потоци от данни, генерирани от автомобила и неговата вградена сензорна мрежа, както и от външните центрове за данни.

Изкуствен интелект за всички нови коли на Kia и Hyundai

Това трябва да доведе до създаването на „по-приятно и удобно информационно пространство за водача и пътниците“. Моделите с Nvidia Drive ще могат да получават нови функции и след закупуването на автомобила.

Те ще бъдат актуализирани през целия си жизнен цикъл и ще използват най-новата цифрова технология, налична към момента. Системата ще работи с графичните ускорители на Nvidia за обработка на големи количества данни, идващи от самия автомобил и околностите му.

Независимо дали автомобилът е в онлайн или офлайн режим, услугите ще работят безпроблемно. Освен това ccOS ще даде възможност за „предоставяне на интелигентни, персонализирани услуги чрез правилното определяне на намеренията и благосъстоянието на водача“.

А също така водачът ще бъде защитен „чрез наблюдение на вътрешни и външни мрежи, както и изолиране на данни, свързани с безопасността на превозното средство“. Hyundai обяви, че работи с Nvidia и за съвместно разработване на модерен цифров кокпит, който ще дебютира в края на 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    10 0 Отговор
    Какъв изкуствен интелект е това. Бих разбрал ако интелекта кара колата когато съм пил и катаджиите го признаят.
  • 2 с две думи

    9 1 Отговор
    Изкуствен шпионин !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сектант

    3 0 Отговор
    аз търся естесвените изживявания за това се доверявам на по-стария модел Кия Спортич и Дачия Дъстър
  • 5 Хипермен

    8 0 Отговор
    И после да разказва на жената къде съм качвал проститутки...айде нема нужда
  • 6 IOS

    4 0 Отговор
    Kia и Hyundai, а пък първата снимка е от Мазда.😉