Last news in Fakti

28 Март, 2022 11:37 1 183 1

Собствен или от невронна мрежа? Как да създадем оригинален шрифт

  • изкуствен интелект-
  • шрифт

Няколко приложения от света на изкуствения интелект

Собствен или от невронна мрежа? Как да създадем оригинален шрифт - 1

Все по-чисто ставаме свидетили на факта, че AI може да създаде почти всичко. Сега, дизайнерският екип Picsart показа, че изкуственият интелект може да създава и шрифтове. И освен това те се получават много добре.

Шрифтовете, разработени от Picsart AI Research с помощна на умна писалка се базират на изкуственият интелект, който е обучен на базата на модел от използващ многобройни файлове с вече заредени шрифтове.

След като всички глифове са обработени, невронната мрежа произвежда векторно изображение и след това плътен шрифт. Общо невронната мрежа е създала повече от 30 шрифта, които са достъпни за потребителите чрез абонамент.

Нещо повече, дори вече е възможно да въведете свои собствени ключови думи, които AI ще използва, за да създаде нов персонализиран шрифт. В същото време в момента шрифтът може да бъде изтеглен и да се използва в различни програми. Ето няколко примера.

FontStruct

В тази услуга можете да създавате шрифтове, както и да ги експортирате. Като цяло има удобен интерфейс, в който можете и трябва да експериментирате. След това шрифтовете могат да се използват във Photoshop или в уебсайтове и блогове.

Glyphr Studio

Това е програма за дизайн и редактиране на шрифтове и инструмент, който предлага много интересни функции. Glyphr Studio ви позволява да създавате свои собствени лигатури и глифове на знаци, като използвате различни инструменти за векторно редактиране, като стилус, например. Едно от характерните предимства на услугата е импортирането на SVG код от Inkscape и Illustrator.

Fontise

За тези, които използват iPad за рисуване и проектиране, Fontise е страхотно приложение. В него можете да създадете свой собствен шрифт много просто - ние огражда се предложената буква по начина, по който искаме, и воала. Имаме готов шрифт, който може да се използва в други приложения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.