Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 11:10 1 595 5

Изкуствен интелект за Jaguar-ите и Land Rover-ите

  • jaguar-
  • land rover-
  • изкуствен интелект-
  • nvidia

От JLR официално обявиха дълготрайно стратегическо партньорство с NVIDIA

Изкуствен интелект за Jaguar-ите и Land Rover-ите  - 1

Лидерът в областта на изкуствения интелект (AI) и компютърните изчисления, за съвместно разработване и предоставяне на автономно шофиране, системи и услуги от следващо поколение за своите клиенти.

От 2025 г. всички нови модели на Jaguar и Land Rover ще бъдат изградени върху софтуерно дефинираната платформа NVIDIA DRIVE™ – предоставяща широк спектър от активна безопасност, автоматизирани системи за шофиране и паркиране, както и системи за подпомагане на водача. Вътре в автомобила системата ще предоставя AI функции, включително наблюдение на водача и пътниците, както и разширена визуализация на обкръжаващата среда.

Това решение е базирано на NVIDIA DRIVE Hyperion™, което включва DRIVE Orin™ централизирани AV компютри; софтуер DRIVE AV и DRIVE IX; системи за безопасност и сигурност; както и сензори за движение. DRIVE Orin олицетворява AI „мозъкът“ на автомобила и управлява операционната система Jaguar Land Rover, докато DRIVE Hyperion е централната нервна система.

Jaguar Land Rover също така ще използва вътрешно разработени решения за центрове за данни с NVIDIA DGX™ за обучение на AI модели и софтуер DRIVE Sim, изграден върху NVIDIA Omniverse™ за физическа симулация в реално време. Софтуерно дефинираните функции на Jaguar Land Rover и неговата архитектура за проверка и валидиране от край до край ще позволят предоставянето на иновативни асистирани и автоматизирани услуги за шофиране през целия жизнен цикъл на автомобила чрез актуализации на софтуера по въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    5 1 Отговор
    съвсем скоро на такива коли трябва да сложат знак, радиоактивни. дали е безопасно да стоиш с часове в кола която излъчва десетки видове сигнали от 100 сензора. кому е нужно това? нивото на нужните екстри в масовите коли беше постигнато още преди 15 г.....
  • 2 тикви

    7 2 Отговор
    Интелекта им е в това, караш и спират сами...развалят се на всеки 500 км.
  • 3 Програмист

    6 2 Отговор
    Единственото нещо по-страшно от изкуствения интелект е естествената простотия

    Значи всички Jaguar ще станат рикши с изкуствен интелект - нали Jaguar беше купен от индийския производител на рикши Тата. Да не би да е купил и Land Rover.

    Коментиран от #5

  • 4 сектант

    4 0 Отговор
    това е колата, която е на 1во место по трошливост във всичкивъзможни класации и тия и слагат изкуствен интелект - не ми се мисли каква манджа с грозде ще е това.
  • 5 xdgfcvbhn

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Програмист":

    От сума ти време фирмата е JLR - Jaguar Land Rover.

    Иначе по темата, той естественият интелект не струва, та какво остава за т.нар. "изкуствен".

    В 99.99% от случаите, когато някой маркетингов "гений" или меринджей започне да ти говори за "изкуствен интелект" всъщност става дума за гримирана и начервилосана проста статистика. Ама нали всички искат да са модерни...