Отидете към основна версия

14 875 26

Как шофьорите провокират появата на ръжда по каросерията на нова кола

  • ръжда-
  • автомобили-
  • съвети

Много собственици на автомобили дори не осъзнават, че самите те провокират появата на ръжда по каросерията на новата им кола. Ето някои действия, които правим без да знаем, че така причиняваме появата на ръжда по автомобила

Ако шофьорът е управлявал автомобила си активно през зимата в подкалниковите арки се натрупва мръсотия, който често е пълна с размразяващи реагенти, които не са благосклонни към метала. Към почистващата процедурата трябва да се подхожда много отговорно. В края на краищата, ако пропуснете няколко автомивки през зимата, тогава със сигурност ще се появи корозия. Ръждата ще нарасне, но водачът ще я види едва когато избие над повърхността на боята.

Споменаваме и една не толкова честа операция, като инсталиране на защита на двигателя, тъй като тя също може да причини сериозна корозия. Ако поставите самоделна защита, тогава обменът на въздух в отделението на двигателя ще бъде нарушен. Мръсотията и реагентите ще се натрупват върху подрамката, причинявайки корозионни процеси. В резултат на това след няколко години в скритите кухини ще се появи сериозна ръжда.

И още едно непрепоръчително действие от страна на водачите. Често след закупуване на нова кола шофьорите залепват винилово фолио върху капака и калниците, което има за цел да предпазва въпросните каросерийни детайли от камъчета и дребни драскотини, а често се използва и за подобряване на визията на автомобила. Много хора обаче забравят, че преди да се залепи фолиото, панелите трябва да са подготвени.

Преди започване на работа колата се измива старателно и по-важното - всички части се обработват със специално съединение. Ако се опитате да спестите пари и да не нанесете въпросната "вакса" тогава процесът на окисляване на метала със сигурност ще премине под фолиото. И тъй като трайността на винила е поне пет години, това е достатъчно време за корозията, която ще нанесе непоправими щети на металните части.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини