Отидете към основна версия

7 048 15

Вижте най-бруталната пощенска кола в света

  • ford-
  • super duty-
  • пощенска кола

Доработеният Ford Super Duty работи в Национален парк Йелоустоун

В американския национален парк Йелоустоун работи може би най-бруталният пощенски микробус в света. Става дума за сериозно модифициран тежък пикап на базата на Ford F-550 Super Duty.

Според The ​​Drive в националния парк Йелоустоун, който се намира в американските щати Уайоминг, Монтана и Айдахо, доработен камион, базиран на огромния пикап Ford F-550 Super Duty, служи като пощенска кола.

Окачването му е напълно модифицирано, за да се подобри способността за бързо преминаване пред пресечени местности. Клиренсът му е увеличен с 203 милиметра, а стандартните оси са заменени с подсилени.

В допълнение, пикапът е оборудван с огромни "офроуд" гуми с размери 560/60 R22.5. Такива колела, изпъкнали далеч отвъд калниците, изискват и инсталирането на специални надкалникови арки-удължители. Предната броня също е различна.

Пощенският ван се задвижва от 6,7-литров V8 Power Stroke турбодизел с мощност 446 конски сили. Но защо националният парк Йелоустоун се нуждае от такова превозно средство с висока проходимост?

Факт е, че в парка, на чиято територия има езера, реки, каньони и пещери, има постоянни жители и когато пътищата в природния резерват са затворени през суровите зимни месеци, пощальоните доставят писма, преса и колети именно с този брутален Ford.

Всъдеходът доставя поща два пъти седмично, като всеки път пътува повече от 240 километра. По-голямата част от територията на парка е покрита с втвърдена лава, а на територията му се намират няколкостотин вида бозайници, птици, влечуги и риби.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини