Last news in Fakti

31 Май, 2021 10:39 7 019 15

Вижте най-бруталната пощенска кола в света

  • ford-
  • super duty-
  • пощенска кола

Доработеният Ford Super Duty работи в Национален парк Йелоустоун

Вижте най-бруталната пощенска кола в света - 1

В американския национален парк Йелоустоун работи може би най-бруталният пощенски микробус в света. Става дума за сериозно модифициран тежък пикап на базата на Ford F-550 Super Duty.

Според The ​​Drive в националния парк Йелоустоун, който се намира в американските щати Уайоминг, Монтана и Айдахо, доработен камион, базиран на огромния пикап Ford F-550 Super Duty, служи като пощенска кола.

Окачването му е напълно модифицирано, за да се подобри способността за бързо преминаване пред пресечени местности. Клиренсът му е увеличен с 203 милиметра, а стандартните оси са заменени с подсилени.

В допълнение, пикапът е оборудван с огромни "офроуд" гуми с размери 560/60 R22.5. Такива колела, изпъкнали далеч отвъд калниците, изискват и инсталирането на специални надкалникови арки-удължители. Предната броня също е различна.

Пощенският ван се задвижва от 6,7-литров V8 Power Stroke турбодизел с мощност 446 конски сили. Но защо националният парк Йелоустоун се нуждае от такова превозно средство с висока проходимост?

Факт е, че в парка, на чиято територия има езера, реки, каньони и пещери, има постоянни жители и когато пътищата в природния резерват са затворени през суровите зимни месеци, пощальоните доставят писма, преса и колети именно с този брутален Ford.

Всъдеходът доставя поща два пъти седмично, като всеки път пътува повече от 240 километра. По-голямата част от територията на парка е покрита с втвърдена лава, а на територията му се намират няколкостотин вида бозайници, птици, влечуги и риби.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИнтелектЛи

    16 23 Отговор
    Когат държавата взима много пари от данъци - решава че трябва да вози писмата с 446 к.с. автомобил. Честно казано не искам да ги настигаме по такъва показкател.... то и по почти никой не искам, но нас - обикновенните хора: никой не ни пита.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 и аз комунист

    18 17 Отговор

    До коментар #1 от "ИнтелектЛи":

    И аз предпочитам да живея в панелен блок в краен квартал.

    Коментиран от #3

  • 3 СДСераст

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "и аз комунист":

    Продай си кокошките на село и си купи?

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 незнайко

    5 2 Отговор
    Прилича на ЗИЛ самосвал с тези калници !!!
  • 7 Гоуст

    28 2 Отговор
    Тук зимата в Родопите линейка ако се наложи ти казват - оправяй се, не можем да минем, като се пооправи времето след 5 дена ще дойдем, ако още си жив. Там за пощата се притесняват. Хич не ги харесвам хАмериканците, но за такива неща са много напред.

    Коментиран от #10

  • 8 дсса

    7 4 Отговор
    Тия от ФАКТИ когато и да ги набиеш, все е късно! Как можахте да го напишете бе? Излишно дават идеи, как да се харчи народна пара. Сега министерството на съобщенията (или както в момента се казва) ще си поръча три такива автомобила.
  • 9 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "СДСераст":

    Ми няма нужда , то писма вече никой не пише , а и сателитния интернет на Мъск вече покрива целите щати , така че ив Йелоустоун и в Аляска даже скоро ще са със високоскоростен интернет и насред гората !! А колетите Безос ще им ги праща със дронове , така че песента на тоя Форд е изпята !! И не по два пъти седмично а по-два пъти на ден ако трябва !
  • 10 гост

    7 13 Отговор

    До коментар #7 от "Гоуст":

    Няма да се уморя да повтарям на такива като тебе , че комунизъм има само в пенсионерските ви мечти !! Като искаш да разчиташ на линейка , ще живееш там където има линейка , а не в махала с 20 жители на г,,за на географията !! Още повече от линейка има смисъл първия половин час , а насред гората само с хеликоптер може да се стигне за половин час !! Тоест трябва да има 100 хеликоптера на смяна денонощно , че да покриват джендемите !! Който отива да живее на такова място трябва да е наясно , че забравя за тия "екстри" на цивилизацията !!

    Коментиран от #11, #13

  • 11 грую

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Супер разсъждения, на нивото на 15 годишно лапе горе-долу. Не 100, 10 000 хеликоптера сигурно трябват! И който до 30 минути не го приемат в болница е пътник! И въобще, извън софето и още 1-2 града направо да се забрани да се живее. Пък "екстрата" навременна медицинска помощ нийде по света я няма!
  • 12 пешо

    3 3 Отговор
    заптиетата, йелоустоун ще отнесе кра.ва.рия. рано или късно. и да триете, и да не триете, все тая.
  • 13 бай Ставри

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ясно е че няма да се умориш да си повтаряш тАп0тиите! Лу д и пр0ст умора нямат
  • 14 хихихи

    3 1 Отговор
    е са бай гааньо ше почне да обяснява как неговата витара 92-ра година е по-по-най.....
  • 15 бг всезнайко

    0 0 Отговор
    Ама не бе, те тия изобщо не знаят да правят коли !