Last news in Fakti

29 Юли, 2021 16:17 2 135 2

Движеща се пейка спечели конкурс на Ford

  • ford-
  • конкурс-
  • пейка

Мобилното място за седене може да се движи с до 20км/ч

Движеща се пейка спечели конкурс на Ford - 1
Снимки: Ford

Пейка която може да се шофира спечели конкурс на Ford, който финансира умни мобилни решения. Движещата се пейка е дело на Корентин Джанел и Гилам Иноченти, а проекта носи името TOD (Talk or Drive) или в превод, говори или шофирай.

Движеща се пейка спечели конкурс на Ford

Според шефът на дизайна на Ford Европа, подвижната пейка е добър пример как дизайна може да помогне на градовете с нещо което е забавно, практично и мултифункционално. Също така е умен начин за подпомагането на мобилността в града, както и ще окуражи хората да взаимодействат с хората и града по различен нов начин.

Движеща се пейка спечели конкурс на Ford

Концептът на пейката може да се използва по два начина. Статичният осигурява нормална пейка, която може да събере до трима човека в разпънато положение и може да се използва с други съоръжения за направата на пикник маса. Другото приложение на пейката е мобилно и в нея тя може да се използва като мотоциклет който побира до двама човека и може да вдигне до 20км/ч. Товарно отделение в средната част пък може да се използва за съхранение.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    3 0 Отговор
    Кретенизъм! Смарт се произвеждат вече двадесет години - къде е новото!!!
  • 2 Софиянеца

    16 2 Отговор
    Тази пейка е 1000 evro, а пейките от цимент на Йорданка от Столична община по 9000 лв!