Отидете към основна версия

3 527 6

Изцяло роботизирана фабрика ще произвежда до 10 милиона смартфона годишно

  • завод-
  • смартфони-
  • xiaomi

Уникалното съоръжение се строи от китайския гигант Xiaomi

Снимка: Shutterstock

Един от лидерите в световната индустрия за смартфони, Xiaomi обяви началото на изграждането на Xiaomi Smart Factory Phase II в квартал Чангпинг в Пекин. Производството в завода ще бъде напълно роботизирано, човешкият фактор ще бъде сведен до минимум, което според китайците ще осигури растеж на производителността на висококачествени смартфони.

Производственият капацитет на Smart Factory Phase II ще позволи на компанията да произвежда до 10 милиона смартфона годишно. Това означава, че на всеки три секунди от поточната линия на завода ще излиза чисто нов смартфон. В същото време производството ще е денонощно, седем дни в седмицата.

Заводът Smart Factory Phase II ще обхваща площ от 58 300 квадратни метра и ще получи второ поколение производствена линия за смарт смартфони със система за автоматично тестване на платки, монтаж, пълно тестване на смартфони и опаковане на готови продукти. Общата цена на фабриката ще бъде около 9.3 милиарда долара.

Първият Smart Factory Phase I, разположен в квартал Язхуанг в Пекин, произвежда до един милион смартфона годишно. Този завод е неофициално наречен "Фабрика за черна светлина" и е пуснат в действие през август миналата година. Новият Smart Factory Phase II е предназначен за масово производство на серийни смартфони и е планиран да стартира в края на 2023 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини