Last news in Fakti

9 Март, 2022 14:15 6 093 6

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)

  • телефони-
  • смартфони-
  • дизайн-
  • ретро

Спомняте ли си колко различни бяха телефоните преди смартфоните?

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II) - 1

Продължаваме темата с най-интересните телефони с още два телефона от финландския производител, които впечатляваха с иновативен и определено нестандартен дизайн. Накрая завършваме и с едно руско творение за деца.

Nokia 7600

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)


Nokia по принцип се отличаваше с нестандартни и смели дизайни. И този телефон беше доста необичаен. Много компактен, пуснат на пазара през 2003 г., той дори и сега изглежда модерен и нетрадиционен.

Nokia 7280

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)


Друг необичаен представител на Nokia. Все пак финландците бяха добри в дизайна. Телефонът е малък и виждате, че няма клавиатура. Как се управлява? Лесно. Джойстик отстрани на екрана. Дори и сега в някои онлайн магазините можете да намерите такива модели.

Toshiba Portege G450

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)


Две кръгли клавиатури наведнъж, много малко устройство, което по-скоро приличаше на MP3 плейър.

BenQ Qube Z2

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)


Да, пред вас е кубичен телефон. Подобно на повечето телефони на BenQ, функцията за набиране беше по-скоро допълнение към MP3 плейъра. Имаше и батерия с 950 mAh, 58 мегабайта вътрешна памет, слот за флаш устройство и камера с 1.3 мегапиксела.

Motorola Aura

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)


Навремето беше моден писък. Изключително популярен, особено сред жените, телефон с въртящ се дисплей. Но, за съжаление, механизмът често се повреждаше или дори от лека небрежност бе възможно да се счупи екранът. Но и сега все още е истинска легенда сред Motorola феновете.

BB-mobile

Най-интересните мобилни телефони в света (ЧАСТ II)


Това е руски производител, който произвежда и телефони за деца. И всеки от тях е подходящ за целта. Те са удобни и интересни за децата и струват много малко. Освен това някои модели имат дори камера. В същото време има плюсове за родителите: можете да разберете къде се намира детето ви.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алиен

    21 2 Отговор
    Когато колите и телефоните бяха различни и готини както и хората с тях
  • 2 Ицо

    10 1 Отговор
    Има още доста интересни като дизайн телефони на Nokia и Motorola от началото на века. Говоря все за телефони, които се предлагаха и на нашия пазар. А авторът задължително трябваше да включи в класацията си дизайнерските модели на Siemens от серията XELIBRI
  • 3 телефониста

    1 10 Отговор
    От тези изброени телефони нито един не съм виждал на живо, а доста телефони са минали през ръцете ми. имах приятел със заложна къща и почти всичко, което е било на пазара от преди 25 г. съм го имал. Тези модели не зная на кой пазар са били, но не и у нас. По същото време внасях коли от Германия и Холандия. Там също не съм виждал подобни модели. Не знам автора от къде ги е изкопал тези???

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Ценител-познавач

    0 4 Отговор
    Не веждам Айфон 1, за какво говорим въобще?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.