Отидете към основна версия

2 714 7

Чували ли сте за умна тениска?

  • умна тениска-
  • zte youcare-
  • джаджи

ZTE YouCare работи в 5G мрежи и следи параметрите на жизнените показатели на потребителя

Уникалната технология за дистанционно проследяване на здравето, бе представена на Mobile World Conference (MWC) в Барселона. Сензорите, интегрирани в тениската, осигуряват мониторинг на параметрите на човешките жизнени функции и предаване на данни чрез 5G мрежи.

На външен вид умната тениска YouCare практически не се различава от обикновена дреха. Материалът, от който е направена тениската, може да издържи на множество пранета. Основната цел на тениската YouCare, произведена и разработена в Италия, е да създаде компактен инструмент за постоянно наблюдение на параметрите на човешкото здраве.

За целта, компактни полимерни сензори са интегрирани в тъканта на тениската YouCare и са в състояние да наблюдават параметри като честота на дишане, електрокардиограма, изпотяване, мускулна активност и други. Информацията, получена от сензорите, се концентрира в миниатюрен контролен елемент, монтиран на повърхността на тениската, след което се трансформира в цифров сигнал и се излъчва чрез 5G мрежа към сървъри или директно към смартфона на потребителя.

Според разработчиците интелигентната тениска YouCare вече е привлякла вниманието на няколко компании и организации, работещи на медицинския пазар, включително и на Международния Червен кръст.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини