Last news in Fakti

5 Юли, 2022 11:01 2 866 9

Грамофон, какъвто не сте виждали

  • грамофон-
  • crescent-
  • джаджи

Името на иновацията е Crescent

Грамофон, какъвто не сте виждали - 1

Компанията Aromal TR представи една много интересна вариация на грамофона. Разбира се, Crescent, както е името на иновацията, няма да се конкурира със сериозни звукови качества, но пък ще привлече клиенти с необичайния си външен вид.

Самият дизайн на устройството прави така, че плочата се разполага вертикално, от дясната страна има еквалайзер и контроли, а от ляво - отделение за плоча и четяща глава.

Допълнителен плюс е, че устройството от Aromal TR е оборудвано с функция за почистване на плочата, което със сигурност ще зарадва аудиофилите. Освен това той сам открива мръсотията и уведомява за това чрез информационния дисплей.

Всъщност концепцията е предназначена за млади хора, които не са доволни от класическия вид на грамофоните. А Crescent има доста привлекателен и необичаен външен вид.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    5 1 Отговор
    Всичко ново е добре забравеното старо, вертикални грамофони има от 70-те години ;)
    Тези статии нека ги пише някой малко технически грамотен, примерно грамофоните ама хич нямат четяща глава, а нещо друго...

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 2 Доротея

    2 1 Отговор
    То и соларното ми радио за бахчата, само пластмасата му ретро и прилича на носталгия от 50-те, но при слънце работи без батерии, има си вход за флашка и карта, че и прожектор.Някакъв украинец в сайта пита защо няма изход за кабел, за връзка с телефона да го ползва за тон, въпреки, че не е мощно. Оказа се,че има безжична, но който я открие !

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 уви ФАКТ

    2 0 Отговор
    В една кола има муха, колата се движи със 100 километра в дадена посока. Мухата в пространството на колата също следва посока и скорост на колата. Но мухата може да поеме и скорост и посока в колата. Течности в мухата също поемат в своя посока и скорост. Или топка в топка в топка в топка, до безкрай. И всяка вътрешна топка има своя скорост и посока плюс скорости и посоки на всички топки в които се намира. Така безкрайно вътрешната топка ще има безкрайно много скорости и посоки. Как се помнят толкова скорости и посоки, и следват? Ние се движим със земята около оста й, едновременно около слънцето, заедно със цялата слънчева система се движим около галактиката, и галактиката се движи...
  • 5 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    Основен принцип при грамофона е гравитацията , която притиска иглата към плочата и така осигурява качествено "четене" !! Така че тая изгъзица не знам какво ще чисти , ама че ще дере плочи на поразия , това е сигурно !! Няма грамофон дори със средно качество , да не говорим повее , който да е вертикален !!! Който търси изгъзици да си пуска музика от телефон , това е пародия на грамофон !!
  • 6 Статистик

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    Така е. Даже и в СССР имаше три такива модела.

    Коментиран от #9

  • 7 големия грамофон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    супер е ама сакам за големи плочи а не малки плочи.
  • 8 Хххх

    1 0 Отговор
    Прилича на чекрък.
  • 9 Точно така

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Статистик":

    Вървяха в комплект с предпазни очила, заради стружките...