Отидете към основна версия

17 885 50

Още една УАЗ-ка на бъдещето

  • уаз-
  • буханка

В допълнение към стандартната версия е представен и още по-проходим вариант

Снимки на следващото поколение УАЗ-452, известен още като „Буханка“, се появиха в интернет пространството. Автор на проекта е дизайнерът Игор Краснов. Трябва обаче да уточним, че това е само поредица от визуализации, които показват как може да изглежда новата кола.

„Буханката“ на бъдещето получава LED оптика, лебедка, експедиционен багажник с необичайна форма, задни врати на шарнири и правоъгълни светлини. Скици на салона не са публикувани. Като цяло, в коментарите, потребителите на социалната мрежа оценяват положително прототипа.

Освен това дизайнерът изобразява и специална „зимна версия“ на „Буханка“. Такъв всъдеход получава гумени "вериги"вместо колела. Ще припомним обаче, че подобна модификация има в действителност. Тази рядка версия се нарича 451C и е създадена през 1960 г. специално за шофиране в заснежени райони.

Това не е първият виртуален прототип на „Буханката“ на бъдещето, който е създаден от независими дизайнери. Освен това УАЗ публикува някои подобни проекти в собствените си социални мрежи. В същото време все още няма официални данни за разработването на нов модел.

Оригиналният микробус се произвежда повече от половин век (от 1965 г.) без значителни технически и външни промени. Настоящият модел се задвижва от 2.7-литров бензинов двигател, който е с мощност 112 к.с. и 198 Нм въртящ момент. Моторът работи заедно с петстепенна ръчна трансмисия и задвижване на четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.

Свързани новини